به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از کرمان ، نخستین مرکز جامع درمان و بازتوانی معتادان بهبودیافته استان کرمان همزمان با ۲۴ مرکز جامع درمان و باز توانی معتادان بهبود یافته کشور افتتاح شد.
این مرکز شامگاه سه شنبه با حضور وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان بهزیستی کشور به صورت وبینار و با حضور جمعی از مسئولان استانی افتتاح شد.
صادق زاده، مدیرکل بهزیستی استان کرمان در این آیین با اشاره به اینکه مرکز مذکور مخصوص آقایان است، گفت: این مرکز ظرفیت نگهداری ۶۰ نفر را دارد که در حال حاضر ۵۴ مددجو در این مرکز تحت درمان هستند.
او افزود: برای راه اندازی این مرکز مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان از سوی بخش خصوصی و ۱۵۰ میلیون تومان اعتبار از سوی بهزیستی استان کرمان بابت تجهیزات درمان و بازتوانی معتادین تخصیص داده شده است.
صادق زاده با اشاره به اینکه افراد برای درمان در این مرکز چهار ماه اقامت دارند تصریح کرد: بعد از این مدت نیز ۱۵ روز درمان سم زدایی انجام میشود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه افراد تحت درمان در مرحله بعد سه و نیم ماه اقامت برای درمانهای روانشناختی، حرفه آموزی و تغییر رفتار را در این مرکز دارند بیان داشت: بعد از ترخیص نیز هفتهای سه جلسه ۲ساعته برای مشاوره و راهنمایی افراد برگزار میشود.
صادق زاده با بیان اینکه هزینه هر فرد در این مرکز در طول یکسال ۲۴میلیون تومان میشود اظهار داشت: از این هزیتهها در ماهراول ۶۰ درصد در ماه دوم ۷۰ درصد در ماه سوم ۸۰ درصد در ماه چهارم ۹۰ درصد و از ماه پنجم به بعد صد در صد هزینهها به همت بهزیستی پرداخت میشود.
او تصریح کرد: با توجه به درمانهای در نظر گرفته شده در طول این مدت احتمال بازگشت معتادان بهبود یافته بسیار پایین خواهد بودو میتوان گفت که بازتوانی کامل در این مراکز صورت میگیرد
صادق زاده با اشاره به اینکه خلا این مرکز بسیار مشهود بود گفت: درمانهای موجود تا کنون همه از بالا به پایین بودند وبرای همین نتیجه مطلوب حاصل نمیشد، اما این مرکز از پایین به بالاست به طوریکه مددکاران ما تجارب خود را به سطوح بالا انتقال داده امد و به این نتیجه رسیده اند که بهترین راه درمان ایجاد این مراکز است.
شجاعی، رییس مرکز جامع درمان و بازتوانی معتادان بهبود بافته با تقدیر ازحمایتهای بهزیستی گفت: از اول مردادماه امسال این مرکز شروع به کار کرده و از ۶ شهریور ماه پذیرش در این مجموعه آغاز شد که تا کنون ۹۵ بیمارپذیرش شده و در حال حاضر ۵۴ نفر در این مجموعه اقامت دارند.
شجاعی با بیان اینکه ۲۸ نفر از این افراد از کمپ ماده ۱۶ به اینجا منتقل شده اند. تصریح کرد: این مجموعه با ۹۵۰ متر فضای ساختمان در چهار بخش و ۳ بخش بزرگ کارگاهی در خارج از مجموعه خدمات تخصصی درمان را ارائه میدهد و کارگاههایی متشکل از ترکیب ینگ و چوب؛ رایانه و خطاطی در آن راه اندازی شده و درصدد هستیم.
اوافزود: میخواهیم اینجا کارهای نو را به مددجویان آموزش بدهیم چراکه باید این اموزشها بازار داشته باشد و بعدا بتوانند از حرفه خود استفاده کنند.
رییس مرکز جامع درمان و بازتوانی معتادان بیکاری را عامل بازگشت بهبودبافتگان عنوان کرد و افزود: درصدد هستیم کارگاه اشتغال موقت را راه اندازی کنیم چرا که فاصله بین ترخیص و وارد شدن به بازار کار باعث بازگشت میشود واگر بهبودیافتگان بتوانند موقتا کارکرده تا کسب و کار خود را ایجاد کنند بسیار مهم است.
پاسخ ها