به گزارش گروه استان های اخبار ، مردم شهرستان خلخال در ۴۲ سال پیش در هفتم بهمنماه ۱۳۵۷ مصادف با ۲۸ صفر به خیابانها آمدند و با نمایش شور و شعور انقلابیگری خود، بر علیه رژیم سفاک پهلوی قیام کردند و این قیام مردم خلخال در آن سالها با قیام مردم تبریز و آمل و قم و سایر مناطق ایران همصدا شد و مردم مثل همیشه از پای منابر علمایی همچون حضرت آیتالله هبتالله یکتایی که در آن زمان مرجعیت دینی منطقه را بر عهده داشت، به خیابان آمدند و با خروش بیمثال خود در کنار مردم سایر مناطق استان اردبیل که آن موقع جزو استان آذربایجان شرقی بود، عشق به خود امام و انقلاب اسلامی را به نمایش گذاشتند.
مردم خلخال پس از راهپیمایی از مقابل مسجد قائمیه شهر خلخال به خیابان پهلوی سابق و خیابان امام خمینی(ره) کنونی و میدان پهلوی سابق که اکنون میدان آزادی خلخال است، رسیده و مقابل همین میدان به دو سنگنمای یادبود ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی حملهور شده و این یادبود را در هم شکستند.
با خبردار شدن نیروهای شهربانی، راهپیمایی به سمت خیابان بیمارستان قدیم خلخال کشیده شد و شهید انقلاب، شهید مظهر عزیزی که آن روز در هوای سرد و برفی بهمنماه و با زبان روزه در تظاهرات شرکت کرده بود و عکس امام(ره) را بر دست داشت، با تیراندازی عوامل شاهنشاهی به درجه رفیع شهادت نائل شد.
در روز هفتم بهمن که شهید مظفر عزیزی از شهر خلخال تقدیم انقلاب شد، ۲ نفر از مبارزان انقلابی خلخال یعنی نوعی و خاکنژاد نیز هدف تیرهای عوامل شهربانی وقت قرار گرفته و زخمی شدند.
انقلاب با حضور جوانان و با پخش اعلامیهها بعد از ۷ بهمن در خلخال اوج گرفت و مرجع تقلید شیعیان حضرت آیتالله نوری همدانی و چند تن از علما که از چند سال گذشته در خلخال در تبعید بودند، در کنار حضرت آیتالله هبتالله یکتایی در مسیر انقلاب مردم را همراهی میکردند.
عباس عزیزی، فرزند شهید مظفر عزیزی اظهار کرد: افتخار میکنم که فرزند شهید انقلاب اسلامی هستم و راه انقلاب همواره با حضور جوانان ادامه خواهد یافت.
او راه شهدای انقلاب را راهی پر فراز و نشیب عنوان کرد و افزود: شهیدان آن زمان تنها با پیروی از پیام امام راحل در مقابل رژیم ستمشاهی صف کشیدند و در مقابل گلولهها ایستادند.
فریدون بابایی، فرماندار خلخال بیان کرد: شهید مظفر عزیزی افتخار خلخال و استان اردبیل است و بیگمان نقش مردم انقلابی خلخال از زمان مشروطه و بعد از آن، زمان انقلاب، بعد از انقلاب و در زمان جنگ تحمیلی مشهود بوده است.
او گفت: در این راستا بعد از شهید مظفر عزیزی بیش از ۵۰۰ شهید، ۷ سردار شهید و ۱۱ شهید روحانی تقدیم جمهوری اسلامی ایران شده که این نشان از فرهنگ و هویت مردم منطقه و انقلابیگری این مردم دارد.
محمد صادق مولایی، از انقلابیون خلخال از خاطرات خود از آن زمان اظهار کرد: آن موقع من ۲۴ سال داشتم و شهید مظفر عزیزی مثل هر روز در راهپیمایی حضور داشت و در صف اول عکسی از امام راحل که بهصورت سیاه و سفید در قطع بزرگ چاپ شده بود در دستان خود داشت که هدف تیر مستقیم عوامل شهربانی قرار گرفت و چند دقیقه بعد از اصابت تیر در محل بیمارستان قدیم، تلاش پزشکان و پرستاران فایده نداد و شهد شهادت نوشید.
داوود مغیثی، مورخ خلخالی نیز در خاطرات خود از انقلاب اسلامی چنین میگوید: در زمان انقلاب ۱۰ ساله بودم و به همراه دوستان هر روز در راهپیماییهایی که آن زمان به صورت پراکنده برگزار میشد شرکت میکردیم و در روز ۷ بهمن که مصادف با ۲۸ صفر بود، همراه دوستم محمد بدیعی پلاکاردی با شعار مرگ بر شاه و درود بر خمینی در دستمان بود که صدای گلوله و تیراندازی حمله عوامل رژیم را شنیدیم.
او افزود: علیرغم برقراری حکومت نظامی در شهر خلخال، مردم در پی برگزاری مراسم تشییع شهید مظفری بودند که فرماندار وقت خلخال گزارش حادثه آن روز را به استانداری آذربایجان شرقی ارسال و از آنان استمداد کرده بود که از سوی استانداری وقت و مقامات امنیتی شهربانی بر عدم برگزاری مراسم تشییع این شهید دستوری صادر شد.
این مورخ خلخالی بیان کرد: پیکر شهید مظفری بعدازظهر همان روز از مقابل بیمارستان و توسط مردم با همراهی ریشسفیدان و در حالیکه نیروهای نظامی کل محل بیمارستان را محاصره کرده بودند، تشییع شد و عوامل رژیم نتوانستند مقابل مردم ایستادگی کنند.
مغیثی ادامه داد: بعد از تدفین شهید مظفر عزیزی، برای تسکین خانواده این شهید و به رسم خلخالیها با همراهی علمایی همچون آیتالله مرحوم شیخ محمود عابدی و آیتالله شیخ هبتالله یکتایی در مقابل منزل این شهید حضور یافته و با شعارهای انقلابی خواستار سرنگونی رژیم شاه شدند.
او گفت: تا چهلم این شهید هر روز این اعتصاب و تظاهرات از مقابل خانه شهید و مسجد قائمیه و خیابانهای خلخال ادامه یافت و در ۱۲ بهمن با ورود امام راحل چهره شهر خلخال یکپارچه سیمای انقلابی گرفت و مامورین بعد از قوت گرفتن انقلاب و فرمان امام(ره)،در ۱۴ بهمن در کنار مردم در صف انقلاب ایستادند.
امروز نیز در سالگرد روز قیام مردم انقلابی خلخال بر علیه رژیم ستمشاهی و در پاسداشت مقام شهید مظفر عزیزی اولین شهید انقلاب خلخال، با حضور مسؤولان و مردم شهر خلخال، مزار مطهر این شهید انقلاب غبارروبی و عطرافشانی شد.
با حضور نیروهای نظامی و انتظامی و اعضای شورای تامین و مسؤولان ادارات شهرستان و مردم خلخال، محل شهادت شهید مظفر عزیزی در اول این خیابان عطرافشانی و در مقابل یادمان این شهید مراسم احترام نظامی برگزار گردید.
همچنین مسؤولان شهرستان خلخال با حضور در منزل شهید مظفر عزیزی، با خانواده معزز این شهید انقلاب دیدار کردند.
با تصمیم شورای فرهنگ عمومی شهرستان خلخال روز ۷ بهمن به عنوان روز ملی مبارزات مردم خلخال بر علیه رژیم ستمشاهی نامگذاری و همه ساله در پاسداشت این شهید انقلاب برنامههای متنوعی در خلخال برگزار میشود.
پاسخ ها