به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از شیراز ، نسرین نسیمی کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اظهار کرد: بادام زمینی علاوه بر پروتئین، منبع خوبی از فیبر و چربیهای سالم و گیاهی است و کره بادام زمینی جزو لذیذترین محصولات تهیه شده از بادام زمینی است.
او ادامه داد: کره بادام زمینی را میتوان به عنوان یک میان وعده متفاوت به ویژه برای کودکان و جوانان مطرح کرد که اغلب به همراه میوهها یا سبزیها مصرف میشود.
نسیمی با بیان اینکه تامین انرژی یکی از خصوصیات ویژه کره بادام زمینی است، اضافه کرد: پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب موجود در کره بادام زمینی کمک میکنند تا انرژی لازم روزانه فرد تا حدودی تامین شود و همچنین در پایدار نگه داشتن قند خون مؤثر است و از افت ناگهانی آن جلوگیری میکند.
او، ایجاد احساس سیری را یکی دیگر از خصوصیات ویژه کره بادام زمینی برشمرد و افزود: اسید چرب غیراشباع و پروتئین موجود در کره بادام زمینی سبب ایجاد احساس سیری میشود.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز تصریح کرد: به طور کلی کره بادام زمینی فوق العاده سنگین است و هضم آن به آهستگی انجام میشود که میتواند باعث کاهش مصرف تنقلات و همچنین مانع از پرخوری شود. اما توجه داشته باشیم که همواره باید در مصرف کره بادام زمینی میانه روی کنیم؛ حدود ۲ قاشق غذاخوری میزان متعادلی برای مصرف است، زیرا مصرف زیاد و روزانه این ماده غذایی میتواند منجر به اضافه وزن زیاد شود.
او بیان کرد: علاوه بر این، به طور کلی بادام زمینی و کره بادام زمینی به واسطه ترکیبات غذایی که دارند، میتوانند نقش مفیدی بر سلامت داشته باشند. از جمله «فیتوسترول» موجود در کره بادام زمینی برخلاف کلسترول، برای سلامت قلب مضر نیست و همچنین میتواند خواص ضدسرطانی نیز داشته باشد.
نسیمی اضافه کرد: توجه داشته باشید که بادام زمینی جزو مواد غذایی آلرژی زا است و حساسیت به آن میتواند شدید باشد. در نتیجه افرادی که به این ماده غذایی آلرژی دارند، از مصرف کره بادام زمینی خودداری کنند.
او گفت: همچنین در هنگام خرید کره بادام زمینی برچسب تغذیهای آن را مطالعه کنید تا مطمئن شوید که از روغن هیدروژنه در آن استفاده نشده باشد.
پاسخ ها