به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی اخبار ، همه ما میخواهیم خوشحال باشیم، امّا گاهی اوقات ممکن است داشتن این احساس بسیار دشوار باشد. با این حال، راه و روشهایی مانند گفتوگو با دوستان، مشاوره گرفتن، قدردان بودن و انجام دادن کارهای جدید میتواند کمک کند تا کمی احساس خوشحالی کنیم و در نهایت از زندگی خود لذت ببریم, امّا احساس خوشبختی و خوشحالی کردن چندان خالی از لطف هم نیست و تاثیرات مثبت بسزایی روی زندگی هر فردی دارد.
این موضوع ممکن است یک مسئله واضح به نظر برسد، امّا درواقع، برخی از تاثیرات شادی تعجب آور هستند که با هم به مروز برخی از آنها میپردازیم.
کاهش استرس
البته، ممکن است بگویید فقط افرادی که زندگی کم استرسی دارند شادتر هستند و استرس مزمن بر چشم انداز ما از زندگی تاثیر میگذارد، امّا برعکس عمل میکند.
محققان در سال ۲۰۰۹, میزان شادی ۶۵ دانشجوی دانشگاه را اندازهگیری کردند. آنها سپس با دادن وظیفهای وحشتناک که قرار بود توسط اساتید ارزیابی شود، همه آنها را تحت فشار قرار دادند.
در حالی که در نتیجه استرس، همه دانش آموزان فشار خون و ضربان قلب بالایی داشتند، وضعیت کسانی که دارای دیگاه مثبت تری بودند، خیلی سریعتر از افرادی که این دید را نداشتند، بهبود پیدا کرد. بنابراین، حتی اگر در برخی از شرایط، استرس اجتناب ناپذیر باشد، توجه به شادی در سایر مناطق زندگی ممکن است به شما کمک کند تا طوفان را ازبین ببرید.
بهبود سلامتی
افراد خشوبخت ضربان قلب پایین تر، فشار خون پایین و سیستم ایمنی سالم تری دارند و برای نشان دادن این که سلامت روانشناختی ما چقدر میتواند بر سلامت جسمی ما تاثیر بگذارد، بیایید درمورد مطالعهای که محققان دانشگاه کارنگی ملون در سال ۲۰۰۳ انجام داده اند صحبت کنیم.
این محققان، قطرات بینی آلوده به ویروس سرماخوردگی را در بینی ۳۵۰ داوطلب وارد کردند. این در حالی است که پیش از این، از محققان خواسته شده بود که میزان تجربه احساسات مثبت مانند شادی و آرامش را ارزیابی کنند و هنگامی که آنها به این داوطلبان بازگشتند، متوجه شدند افرادی که احساسات مثبت بیشتری را در ابتدای کار گزارش کرده بودند بسیار کمتر از افرادی که ناراحت بودند، دچار سرماخوردگی شدند و سیستم ایمنی این شرکت کنندگان خوشحال برای پاسخگویی به چالش بالا رفته بود. به این معنی که این ویروس نتوانسته است به بدن آنها وارد شود.
عمر طولانی
یک تیم از محققان، گروهی متشکل از ۱۸۰ راهبه را از ۲۰ سالگی تا زمان مرگ در اواخر دهه ۷۰, ۸۰ و ۹۰ مورد مطالعه قرار دادند.
آنها دریافتند افرادی که در بیست سالگی شادتر بوده اند، به طور متوسط ۷ الی ۱۰ سال بیشتر از افرادی زندگی کردند که در دوران زندگیشان شاد نبودند و این تحقیق، بعدها توسط یک تحقیق بزرگ دیگر و مطالعه زندگی ۴ هزار بزرگسال دیگر تایید شد.
مطمئنا همه ما در زندگی خود دورههایی از خوشبختی و ناخوشایندی داریم که لزوما بر آنها تسلط نداریم,، امّا برداشتن گامهایی برای بهبود شادی خود در صورت کنترل، ممکن است به شما کمک کند تا با ایجاد انعطاف پذیری در روحیه خود، شادی بیشتری را تجربه کنید.
پاسخ ها