سخنور با بیان اینکه ٦ بال لک لک به طبیعت بازگردانی شدند، افزود: همچنین ۴ بال به علت شکستگی پا و بال به ساختمان پرنده نگری کانی برازان منتقل تا توسط محیط بانان تیمار و بعد از بهبودی به دامان طبیعت بازگردانده شوند.
این مقام مسئول اذعان کرد: هرساله در اوایل فصل پاییز دستههای چند صدتایی لکلکها کوچ خود را به مناطق گرم جنوبی به منظور رهایی از فصل سرما و تغذیه آغاز میکنند و در بهار سال بعد برای زادآوری به این مناطق باز میگردند.
او با اشاره به اینکه لکلکها زیست مسالمتآمیزی با مردم این منطقه دارند، بیان کرد: در بسیاری از روستاهای این منطقه مردم با احترام خاصی با لکلکها رفتار میکنند و به همین علت هرساله بر تعداد این مهمانان بهاری و لانهسازی آنها در روستاها افزوده میشود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد از تلاشهای برخی از دوستداران محیط زیست در زمینه کمک به تغذیه و لانهسازی و ایجاد محیطهای امن برای لکلکها در حاشیه روستاهای این شهرستان قدردانی کرد و گفت: ماموران یگان حفاظت این اداره در صورت مشاهده با تخریبکنندگان لانه لکلکها نیز برخورد قانونی میکنند.
طبق باور مردم این منطقه، لکلکها در مسیر کوچ به مناطق گرمسیر در عربستان و جده میروند و در فصل بهار دوباره به این منطقه بازمیگردند و به همین دلیل مردم این دیار به این پرنده مهاجر حاجی لکلک یا حاجی لقلق هم میگویند.
لکلک پرندهای بزرگ با پاها و گردن دراز و منقار بلند و راست است که آهسته به پرواز در میآید و در حال پرواز پاها و گردن را به صورت کشیده و اندکی رو به پایین نگه میدارد.
پاسخ ها