به گزارش خبرنگار گروه استانهای اخبار از کرمانشاه ، حاتمی معاون استانداری کرمانشاه انتخاب شهر دالاهو به عنوان شهر ملی تنبور را نقطه عطفی در خصوص توجه بیشتر به ظرفیتهای استان در زمینه تولید سازهای محلی و سنتی دانست و گفت : یکی از تاکیدات مسئولین استان این بوده که هر آنچه ریشه و هویت آن مربوط و مختص به این استان است هم ثبت ملی شود و هم در سطح ملی و بین المللی معرفی و از طریق آنها رویدادسازی شود مانند ساز تنبور که تلاشهای زیادی شد .
او گفت : شهر دالاهو که بیشترین فعالیت را در زمینه ساخت این ساز سنتی و تاریخی دارد باید شهر ملی تنبور شود که این اتفاق در گسترش و تقویت این فعالیت در شهرهای استان تاثیر مثبت میگذارد.
معاون استاندار افزود: ساخت تنبور، چون مراحل متعددی دارد و قابلیت بسط و گسترش دارد بنابراین میتوان آن را در قالب یک زنجیره ارزش تعریف کرد و از قبال آن ایجاد اشتغال و درآمد نمود و ما هم در این زمینه حمایت کامل و جامع خواهیم کرد.
حاتمی آموزش را یک اصل بسیار با اهمیت در تداوم این هنر و ماندگاری این ساز ذکر کرد و ادامه داد: اگر بتوانیم بین هنر و درآمد آمیختگی ایجاد کنیم هم هنر ماندگار خواهد شد و هم شیوههای فروش و عرضه آن دچار گستردگی و نوآوری خواهد شد و این باعث خواهد شد که این هنر راحتتر به نسلهای دیگر منتقل شود.
او گفت: آنچه در فش مشاهده کردیم ریشه دار بودن این هنر و علاقمندی مردم این دهستان به ساخت ساز سنتی تنبور بود و اینکه ظرفیتهای زیادی در زمینه ساخت سازهای سنتی دارد، اما متاسفانه اوضاع کارگاهها با استانداردهای لازم فاصله دارد و ما برای حل این موضوع و ایمن سازی و استانداردسازی کارگاهها، تسهیلاتی را در اختیار فعالان این بخش قرار میدهیم و سازمان میراث فرهنگی را هم برای حمایتهای لازم مامور خواهیم کرد.
حاتمی گفت: در خصوص بیمه تامین اجتماعی فعالان این عرصه با مسئولین مرتبط رایزنی خواهیم کرد که این مشکل حل شود و در رابطه با ایجاد مجتمع کارگاهی در منطقه فش پیشنهاداتی مطرح گردید که ما حاضر به حمایت و ارائه تسهیلات لازم هستیم .
پاسخ ها