به گزارش خبرنگار گروه استان های
اخبار
از مشهد
، باقر خدادادی معاون فنی مدیریت جهادکشاورزی تربت جام گفت: سن گندم مهمترین عامل خسارت زای گندم و جو است که ردیابی کانونهای آن اهمیت بسیاری دارد.
او افزود: ردیابی کانونهای سن گندم در شهرستان تربت جام از اویل مهرماه آغاز شده و تا اسفندماه ادامه مییابد.
حسن حسن زاده رئیس اداره تولیدات گیاهی تربت جام گفت: بعد از برداشت محصول سنها از مزارع به مراتع و دامنه کوهها مهاجرت میکنند و در زیر بوتههای گون تاغ درمنه و در لایه سطحی خاکهای غنی در مسیر رودها و دامنه کوهپایهها پاییز و زمستان را میگذرانند، به طوری که گاهی صدها سن زیر بوته دیده میشود.
او افزود: لازم است کارشناسان جهاد کشاورزی این مناطق را رصد و به حفظ نباتات اطلاع دهند چرا که کنترل سن گندم در یک هکتار، مکان زمستانگذران معادل دهها هکتار مبارزه در مزرعه است.
رئیس اداره تولیدات گیاهی تربت جام ادامه داد: «سن گندم» یکی از آفات مهم عرصههای کشاورزی بوده و خسارات زیادی را به عرصههای کشت گندم و جو وارد میکند، مبارزه جدی و اصولی علیه آفت سن غلات و علفهای هرز و نیز بازدید کارشناسان از مزارع در ایام بهار به صورت مستمر تاکید میشود.
حسن زاده بیان کرد: مبارزه با سن در مرحله مادری باعث کاهش هزینه زارعین شده و اگر اصولی و به موقع انجام شود در اردیبهشت ماه شاهد وجود پوره بسیار کمتری در مزارع خواهیم بود.
شایان ذکر است تاکنون چندین بار مناطق زمستان گذران سن غلات در این منطقه پایش شده و تعدادی سن از محل کانونها جمع آوری، که بررسیها در رابطه با جمعیت آنها در دوره رشد غلات و خسارت احتمالی آنها در حال انجام است.
پاسخ ها