به گزارش گروه استان های اخبار از شیراز ، زمانی با بیان اینکه تامین زمین و زیرساختهای اسکان از جمله اولویتهای بنیاد مسکن است، افزود: اجرای کانونهای توسعه اسکان عشایر در استان فارس با مشارکت و همراهی بنیاد مسکن، خدمت به آحاد جامعه و از جمله جامعه تولیدکننده عشایر است.
او اضافه کرد: از ١٢٠ طرح مطالعاتی اسکان عشایر، بخش عمده آن به سرانجام رسیده و شماری از طرح باقی مانده هم تعیین تکلیف میشوند.
زمانی ادامه داد: با اجرای این طرحها که شامل اقدامات عمرانی و زیربنایی اسکان در کانونهای توسعه عشایری و تجهیز این کانونها به خدماتی از جمله راه، آب، برق و آمادهسازی سایت اسکان در مناطق عشایری است، وضعیت زندگی عشایر بهتر میشود و آرامش خاطر بیشتری در میان عشایر به وجود میآید.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس با بیان اینکه در استان فارس ۲۰۰ نقطه برای احداث کانون اسکان عشایر پیشبینی شده است ادامه داد: تاکنون عملیات اجرایی در بیش از نیمی از این کانونها به اتمام رسیده است.
زمانی با اشاره به اختیاری بودن اسکان عشایر گفت: بررسی درخواستهای اسکان توسط اداره کل امور عشایر دنبال میشود و بنیاد مسکن در این عرصه تامین کننده زیر ساختهای اسکان است و تا کنون اقدامات مناسب انجام شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس با یادآوری بافت عشایری در برخی از مناطق کوچرو این استان گفت: با اجرای سیاستهای اسکان داوطلبانه از دهه ۱۳۷۰ تا کنون، ۷ هزار خانوار عشایری در استان فارس در بیش از ۱۳۰ کانون توسعه اسکان هدایتی و حمایتی ساکن شدهاند و شمار قابل توجهی از این عشایر در شهرستان فسا ساکن هستند.
بر اساس آمار موجود ۱۲و پنج دهم درصد عشایر کشور در فارس ساکن هستند. این استان دارای ۲۷ هزار و ۲۷۹ خانوار عشایر سیار بوده و شامل سه ایل بزرگ قشقایی٬ خمسه و لر به همراه هشت طایفه مستقل است. عشایر کوچنده استان فارس دارای سه میلیون راس دام هستند و سالانه بیش از ۱۶ هزار تن گوشت قرمز استان فارس را تولید میکنند.
پاسخ ها