به گزارش گروه استان های اخبار از شهرکرد ، علی کامیار دادستان دیوان محاسبات کشور در نشست شورای اداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه سیر تکاملی نظام اسلامی در طول ۴۰ سال گذشته اظهار داشت: در حال حاضر معدود ضعفهایی وجود دارد که مهمترین آن ضعف نظارتی است که باعث شکلگیری برخی از تخلفات و سوء استفادههایی از بیتالمال شده است، که باید نظارتها بیش از پیش تقویت شود.
او اضافه کرد: هم اینک نظام اسلامی ایران از پاکترین کارگزاران و مسئولان برخوردار است و حدود ۶ درصد از متخلفان هستند که همانند لکه سیاهی بر پیراهن سفید خودنمایی میکند.
کامیار تصریح کرد: برای رفع این چالش، دیوان محاسبات سیاستهای جدیدی در پیش گرفته است و تلاش دارد با پیشگیری از وقوع تخلفات، حقوق بیتالمال را به خوبی صیانت کند.
کامیار، دیوان محاسبات را دیدهبان مردم در حفظ بیتالمال دانست و گفت: اعتماد عمومی برای نظام یک سرمایه است و در واقع وجه متمایز نظام اسلامی با دیگر نظامهای سیاسی به شمار میرود از همین رو باید این اعتماد را با نظارتهای دقیق تقویت کرد.
او در ادامه حمایت از ریسکپذیری مدیران را از رویکردهای جدید دیوان محاسبات برشمرد و افزود: در همین راستا ترک فعل (جرمی که بر اساس آن فرد از انجام وظایف قانونی خود خودداری کند) را جزو رسیدگیهای خود قرار داده است و مقرر شده تا خسارتهایی که از این ترک فعل شکل میگیرد تخمین زده شود.
کامیار افزود: بسیاری از مدیران از ترس نهادهای نظارتی از انجام وظایف قانونی خود نیز خودداری میکنند که برای پیشگیری از این موضوع مدیر هر دستگاه باید برنامههای خود را به صورت شفاف ارائه دهد.
دادستان دیوان محاسبات کشور پیشگیری از تخلفات را مهمتر از تشکیل پروندههای تخلف در دیوان محاسبات عنوان کرد و گفت: دستگاههایی که تعامل مطلوبی با دیوان محاسبات داشته باشند درگیر تخلفات و چالشهایی از این قبیل نمیشوند.
کامیار شفافسازی را از دیگر رویکردهای جدید دیوان محاسبات برشمرد و گفت: دستگاههای اجرایی باید مشخص کنند که چه میزان درآمد و اعتبار در اختیار داشته و چه میزان هزینه کردهاند.
پاسخ ها