به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی اخبار ، هنگام دروغ گفتن افراد ممکن است از زبان بدن شخصی که به او دروغ میگویند، تقلید کنند بدون اینکه متوجه این موضوع باشند. این کشف ممکن است در نهایت منجر به شکل جدیدی از آزمایش تشخیص دروغ شود.
سوفی ون در زی روانشناس دانشگاه اراسموس روتردام در هلند میگوید: دروغگویان غالبا عمدا رفتار خود را به روشی که فکر میکنند تغییر میدهند تا حس حقیقت گویی را برای طرف مقابل ایجاد کنند، اما حقیقت این است آنها بدون آنکه متوجه باشند در حال تقلید رفتار مخاطب هستند و این میتواند آن را به یک نشانه جالب برای کشف فریب تبدیل کند.
ون در زی و همکارانش از حدود ۵۰ دانشجوی دانشگاه خواستند که در عرض ۵ دقیقه یک معمای چوبی ساده را حل کنند. در واقع، حل معما در زمان موجود بسیار دشوار بود.
ون در زی راه حلهای پازل را در اتاقی که دانش آموزان میتوانستند آنها را پیدا کنند، پنهان میکرد تا دانشجویان را ترغیب به تقلب کند. او سپس از دانش آموزان خواست که به استاد راهنمای خود نگویند که به طور تصادفی راه حلها را در اتاق رها کرده است، زیرا میخواست پاسخ دقیقی برای تحقیق و آزمایشش بیابد.
ون در زی و همکارانش سپس مصاحبهها را در حالی که هر دانش آموز در مورد چالش پازل به دانش آموز دیگری درباره اجرای درخواست حل معما میگفت، ضبط کردند. آنها به توصیهها ون درزی عمل کرده و نگفتند که پاسخ معماها را چگونه به دست آوردهاند.
با استفاده از شتاب سنج بی سیم (WiTilt)، تیم ون در زی حرکات سر، سینه و مچ دانش آموزان را ضبط کرد؛ هم آنهایی که درباره معما صحبت میکردند و هم کسانی که گوش فرا میدادند. آنها دریافتند وقتی دانشجویی حقیقت را میگفت، حرکات بدن آنها با شخصی که سوال میکرد، متفاوت است. اما هنگامی که آنها دروغ میگفتند، حرکات دو بلندگو به یک ترتیب قرار میگرفت.
ون در زی میگوید، این ممکن است به این دلیل باشد که دروغ گفتن به تمرکز زیادی احتیاج دارد، بنابراین بلندگوها ممکن است ناخودآگاه به تقلید از ظریفترین حرکات بدن شنونده خود بپردازند، زیرا کپی برداری نسبت به زبان بدن خود به فکر کمتری نیاز دارد. این روش با چشم غیر مسلح مشخص نیست، اما با شتاب سنجها قابل تشخیص است.
تیم برنن از دانشگاه اسلو در نروژ نیز میگوید: این یک مطالعه جذاب است که تحقیقات اساسی خوبی را برای استفاده در آینده از دادگاه در صورت تأیید در مطالعات عمیقتر فراهم میکند.
پاسخ ها