به گزارش گروه استان های اخبار از شیراز ، عزیز رحیمی با بیان اینکه کشت گندم عمدتا از نیمه آبان آغاز و تا نیمه آذر ماه ادامه داشت، گفت: با توجه به تاخیر در بارندگیهای پاییزی، کشت تاخیری گندم تا آذر ماه نیز ادامه داشت.
او با اشاره به اینکه تدارک بذرکار به عنوان یکی از اصلیترین ماشینهای کشت پاییزه امسال به نحو مطلوبی انجام شد، اظهار کرد: نزدیک به ۱۳۰ دستگاه بذرکار از جمله کمبینات، همدانی، خطی کار، بذرکارخصوصا کارندههای کشت بر روی پشتههای بلند کشت گندم و جو را انجام دادند.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهزستان مرودشت؛ ارقام کشت شده گندم شامل سیروان، چمران ۲، تیرگان، مهرگان، طلایی، برات و ترابی است.
او افزود: به منظور کشت گندم در سال جاری هفت هزار و ۲۷۷ تن گندم بذری از طبقه گواهی شده در این شهرستان توزیع شد که افزایش دوبرابری نسبت به پارسال داشته است.
این مقام مسئول تصریح کرد: علاوه بر بذور گواهی شده ۱۵۰۰ تن نیز از ارقام مادری و "پرورشی سه"به پیمانکاران بذری تحویل شده است که به منظور تولید رقم گواهی شده در سال آینده استفاده خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه کشت گندم در این شهرستان با رویکرد کشت مکانیزه و کشت بر روی پشتههای بلند انجام میشود، ابراز کرد: بیش از ۷۵ درصد گندم شهرستان به صورت مکانیزه و مابقی به صورت نیمه مکانیزه انجام میشود.
این مقام مسئول یادآور شد: کشت مکانیزه بذر مصرفی را از ۳۸۰ کیلوگرم به ۲۰۰ کیلوگرم کاهش میدهد و در کاهش مصرف آب نیز سهم بسزایی دارد.
مرودشت با ۱۳۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، قطب تولید گندم در استان فارس است.
پاسخ ها