او بیشترین آنامولی را مربوط به جنوب و جنوب شرق اعلام کرد و افزود: از ابتدای امسال استانهای فارس، هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان بارش کمتری دریافت کردند.
وظیفه با بیان اینکه بارش در استانهای تهران و کرج در محدوده نرمال و بالاتر از نرمال بوده است، گفت: مدلها نشان میدهد که در اغلب نقاط کشور، بارندگی ۱۰ درصد کمتر از نرمال است.
رئیس مرکز خشکسالی ادامه داد: بنابر مدلهای اقلیمی، بارش برای هفته باقی مانده دی و بهمن به ویژه در جنوب و جنوب شرق کمتر از نرمال خواهد بود، اما در اسفند آنامولی منفی کمی ضعیف تر میشود.
به گفته او، از ابتدای سال استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب فارس آنامولی منفی بارش را تجربه کردند.
رئیس مرکز خشکسالی از ورود سامانه بارشی در اواخر هفته خبر داد و گفت: اواخر هفته با ورود سامانه بارشی در شمال غرب و به طور جزئی در سواحل بارش خواهیم داشت، اما به طور کلی طی ۵ تا ۶ هفته آینده بارش در نیمه جنوبی کمتر از نرمال است.
او میزان دما از ابتدای سال زراعی در نیمه غربی را بالاتر از نرمال و در نیمه شرقی کمتر از نرمال اعلام کرد و گفت: از ابتدای سال زراعی ۷ دهم درجه دما کمتر از نرمال است.
وظیفه ادامه داد: بنابر نقشههای هواشناسی در نیمه شرقی و شمال شرق کشور همچون خراسان رضوی دما ۲ درجه کمتر از نرمال و در استانهای غربی اعم از لرستان یک درجه بالای نرمال بوده است.
به گفته این مقام مسئول دما در استانهای غربی اعم از لرستان، ایلام، بوشهر، هرمزگان، خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد بالای نرمال و دما در استانهای شرقی و شمال شرق همچون خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سمنان و کرمان نرمال و کمتر از نرمال بوده است.
رئیس مرکز خشکسالی افزود: با توجه به کاهش بارندگی، ابتدا خشکسالی هواشناسی حادث میشود و سپس کمبود بارش اثر خود را بر خشکسالی میگذارد که در ادامه کمبود بارش بر دبی رودخانه اثر میگذارد و خشکسالی هیدرولوژی حادث میشود.
وظیفه در پایان عمده کم بارشی را مربوط به نیمه شرقی و جنوب شرق کشور اعلام کرد و گفت: بنابر مدلهای اقلیمی، امسال خشکسالی در این مناطق تشدید میشود، به طوری که همانند سالهای اخیر مجبور به آب رسانی با تانکر به روستاهای اینمناطق هستیم.
پاسخ ها