به گزارش گروه وبگردی اخبار ، کتلت نخود یکی از کتلتهای خوشمزه و تقریبا جدید است. اگر میخواهید تنوعی به طعم و مزه کتلت هایتان بدهید میتوانید طعمهای جدید را با مواد جدید امتحان کنید. با نزدیک و شروع شدن به ماه مبارک رمضان بسیاری افراد بر آن هستند تا برای اعضای خانواده افطاریهای متنوعی را فراهم کنند تا همگان از آن لذت ببرند و ما در اینجا سعی داریم شما را با انواع کتلت و کوکوهای مختلف آشنا کنیم تا بتوانید این تنوع را در سفره هایتان پدید آورید.
همان طور که از اسم این غذا مشخص است نخود یکی از اصلیترین مواد این غذا میباشد. نخود را به گونههای مختلف میتوان مصرف کرد. نخود یکی از بهترین حبوبات در زمانهای قدیم و در طب ایرانی بوده است که به مصرف آن تاکید بسیار میشده است، اما متاسفانه امروزه کمتر میبینیم که از این ماده پر خاصیت استفاده شود. نخود از فیبرها، ویتامین B۹، هیدرات کربن، آهن، فسفر، منیزیم، ویتامین B، پتاسیم، زینک (روی)، پروتئین، ویتامین B۶، کلسیم و اسیدهای چرب اشباع نشدهی پُلی تشکیل شده است. البته باید بدانید که نخود از وجود ترکیبات مغذی دیگری مانند ویتامین E، آب، ویتامین B۳، سدیم، ویتامین B۲، سلنیوم، اسیدهای چرب اشباع نشدهی مونو، ویتامین C، یُد، اسیدهای چرب اشباع شده و ویتامین A نیز بی بهره نیست. از آنجایی که این مادهی غذایی حاوی فیبر است باعث دفع برخی از ترکیبات و مواد سمی از بدن شده و به این ترتیب قند و اسیدهای چرب موجود در خون را کاهش میدهد. کربوهیدراتهای موجود در نخود برای تولید انرژی فوق العاده هستند. باید بدانید که حدود ۵۵ تا ۶۰ درصد انرژی روزانهی بدن ما از طریق کربوهیدراتها تامین میشود. حتماً میدانید که مغز ما برای عملکرد بهتر نیاز به گلوکز دارد که در مواد غذایی حاوی کربوهیدراتها به وفور وجود دارد. اگر میخواهید انرژی تان بیشتر شود و یا اینکه مغزتان به این زودیها کم نیاورد نخود را دریابید. در زمینه خواص نخود در ادامه مفصل صحبت خواهیم کرد. از دیگر انواع کوکو و کتلت میتوان به کتلت، کتلت چشم بلبلی و کماج اشاره کرد.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
نخود: ۱ فنجان
لپه: ۱ فنجان
تخم مرغ: ۳ عدد
پیاز رنده شده: ۱ عدد
آرد: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
مراحل
ابتدا نخودو لپه را از شب قبل خیس میکنیم.
سپس آنها را دو بار چرخ میکنیم.
بعد ازاین کار تمامی مواد به غیر از روغن را به نخود و لپه چرخ کرده اضافه میکنیم و با هم خوب ورز میدهیم.
مایع کتلت نباید شل باشد تا بتوانید خوب در دست فرم دهید.
روغن را داخل تابه میریزیم تا گرم شود.
سپس کتلتهای فرم داده شده را تک تک داخل روغن سرخ میکنیم.
منبع: غذالند
پاسخ ها