🖊آخرین اخبار

🖊آخرین اخبار

جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان
توسط ۵۰ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

اجرای قانون مناطق آزاد سرمایه گذاری در مکران را تسهیل می کند

مرتضی بانک گفت: اجرای قانون مناطق آزاد سرمایه‌گذاری در مکران را تسهیل می‌کند و این سواحل هسته کلیدی تسریع در روند توسعه و پیشرفت منطقه جنوب شرق کشور است.

به گزارش  گروه استان های اخبار  از زاهدان ، مرتضی بانک مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در نشست توسعه سواحل مکران که با حضور معاون اول رییس جمهوری در منطقه آزادچابهار برگزار شد اظهارداشت: سواحل مکران به‌عنوان گنج نهفته ایران است که در فرمایشات رهبر معظم انقلاب مطرح شده است.

او  ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۶۳ با تصویب و اجرای سند توسعه محور شرق، افق و چشم انداز بلندشان را در خصوص اهمیت این سواحل استراتژیک و راهبرد بهره‌وری از آن در راستای تبدیل ایران به پل ارتباطی اقتصاد شرق و غرب و شمال و جنوب مطرح و ابلاغ کردند.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بیان کرد: در سال‌های پس ‌از آن نیز بطور متناوب بر اهمیت سواحل مکران تأکید شده و در سال ۱۳۸۲ و با ابلاغ سند چشم‌انداز ایران در ۱۴۰۴، مجموعه‌ای از راهبردهای عملیاتی جهت بهره برداریِ حداکثری از ظرفیت‌های منحصر بفرد سواحل مکران، با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص ایران تبیین شد که با درج در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه در سرفصل امور اجرایی کشور قرار گرفت.

او گفت: برخورداری منطقه جنوب شرق کشور از نعمت سواحل اقیانوسی، تاثیر بسزایی در ارتقای جایگاه ژئوپلیتیکی، توسعه همه جانبه اقتصادی - سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران داشته و نقش چشمگیری را در شکل گیری روابط بین‌الملل بر عهده خواهد داشت.

بانک اظهارداشت: منطقه مکران به علت دارا بودن ظرفیت‌های فراوان، علاوه بر زیبایی‌ها و جاذبه‌های گردشگری بسیار، از نظر موقعیت استراتژیک کاملا منحصربفرد بوده و به دلیل مجاورت آن با مرزهای شبه‌قاره هند و دریای عمان از جنبه‌های مختلف سیاسی نظامی و اقتصادی از سده ۱۵ میلادی مورد توجه کشورهای مختلف جهان قرار داشته به طوریکه در مقاله ای در سال ۱۳۰۶، از راه آهن چابهار، بعنوان اعظمُ الطرقِ تجارت نام برده شده است.

او ادامه داد: مزیت‌های اقتصادی و سیاسی این منطقه برای جمهوری اسلامی ایران به حدی است که می‌تواند بعنوانِ حلقه ‌اساسی زنجیره حمل‌ونقل و لجستیک، هاب ترانزیت و تجارت بین‌الملل، دروازه‌ صادرات انرژی، کریدور تردد تجار و گردشگران قلمداد شده و به جذابترین نقطه خاورمیانه، برای تولید ثروت و شکوفایی اقتصادی تبدیل شود.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: ما می‌توانیم با بهره‌گیری از این مزیت‌ها و همکاری با کشورهایی نظیر هند و پاکستان و چین و افغانستان، منافع بسیاری را از این‌گونه ظرفیت‌ها بدست آورده و جایگاه سیاسی- اقتصادی خود را در سطوح منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای ارتقا بخشیم.

او بیان کرد: اهمیت جهانی سواحل مکران و منطقه چابهار زمانی بیشتر می‌شود که بدانیم بنادر صحارِ عمان و گوادرِ پاکستان خود را آماده جایگزینی بنادر امارات تا سال ۲۰۵۰ می‌کند و بندرِ دوقم عمان نیز در تکاپوی جذب سرمایه‌گذار برای تبدیل‌شدن به یک هاب صنعتی و توزیعی در منطقه است.

بانک تصریح کرد: سواحل مکران هم با تأکید ۲ سند بالادستی "برنامه ششم توسعه" و "سند توسعه منطقه ساحلی مکران" به مرکز تولید، صنعت، تجارت و ترانزیت تبدیل خواهد شد.

او اظهارداشت: مراحل عملیاتی پیشرفت این منطقه یکی پس از دیگری با سرعت و جدیت در حال اجراست بطوریکه این منطقه پرشتاب ترین روزهای رشد خود پشت سر می‌گذارد.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: قرارداد ایران و هند در حوزه مکران و بندر چابهار، نشان از جذابیت این منطقه در مبادلات آتی بین المللی دارد و توسعه آینده نیمه شرقی کشور تا حد زیادی به سواحل مکران وابسته است و این امر منوط به طراحی و برنامه‌ریزی سیاست‌های کارآمد، و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌های این منطقه در کنار وضع قوانین و اقدامات تسهیل گرانه، جهت بهره‌مندی از ظرفیت‌های فزاینده آن است.

او ادامه داد: از سوی دیگر دسترسی به بازار سه و نیم میلیارد نفری شرق کشور، از طریق کریدور زمینی و دریایی از ویژگی‌های خاص این منطقه است که بهترین گزینه برای پیوند دادن اقتصاد ایران با اقتصاد ۳۷ هزار میلیارد دلاری کشورهای عضو SAARC و همچنین کشور چین از طریق پروژه کمربند و جاده است.

بانک گفت: بنادر گوادر و چابهار بعنوان تنها بنادر اقیانوسی حوزه اکو بهترین محل برای ایجاد مراکز لجستیکی مشترک بین کشورهای عضو اکو برای مدیریت حمل و نقل منطقه‌ای است و کشورهای عضو اوراسیا نیز بخوبی با ظرفیت‌های این سواحل آشنا بوده و در حال تعامل جهت برقراری ارتباطات تجاری با محوریت ترانزیتی چابهار هستند.

او بیان کرد: تجربه خوب توسعه بخش کشاورزی و صنایع تکمیلی آن در این منطقه و اراضی حاصلخیز منطقه مکران و منابع عظیم دریایی موجود امکان ایجاد قطب صنایع غذایی را در این منطقه مهیا کرده است.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: سواحل مکران به دلیل دور بودن از تنگه هرمز و خلیج‌فارس از نظر ملاحظات ژئواستراتژیک باثبات‌تر بوده و می‌تواند به‌عنوان هاب تجاری و گذرگاه ترانزیتی در تجارت منطقه‌ای و بین‌المللی ایفای نقش کند.

او افزود: لازم است با توجه به زیرساخت های در دست تامین، جذب هر چه بیشتر سرمایه‌ داخلی و خارجی برای توسعه و ارتقای جایگاه ژئواکونومیک این منطقه در دستورکار قرار گیرد.

بانک بیان کرد: بهره مندی از مزایا و مشوق های قانونی مناطق آزاد تجاری – صنعتی بعنوان ابزار رونق اقتصادی منطقه مکران قلمداد می‌شود که در صورت اصلاح و اجرای واقعی آنها با همکاری دیگر دستگاه‌های داخلی، انگیزه‌ بخش خصوصی برای فعالیت‌های اقتصادی در این منطقه را افزایش خواهد داد.

او  گفت: امید است با توجه به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب همه ما یکصدا و متحدانه، در توسعه هر چه بیشتر این گنج ملی بکوشیم.

 نشست توسعه سواحل مکران با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، وزاری راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، استاندار سیستان و بلوچستان، نماینده حوزه انتخابیه چابهار در مجلس، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد و جمعی از مسوولان در چابهار برگزار شد.

وزرای راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در این سفر معاون اول رییس جمهوری را همراهی می‌کنند.

🖊آخرین اخبار
🖊آخرین اخبار جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋