به گزارش گروه استان های اخبار از قم ،سیامک محبی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم روز چهارشنبه در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در سالن کرامت استانداری قم، با تاکید بر اینکه شناسایی اولین بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی در کشور نگرانیها از شیوع مجدد این بیماری را افزایش داده است،گفت: در صورت رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی و اوج گیری مجدد این بیماری، شرایط نسبت به پیکهای گذشته بسیار سختتر خواهد بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه روند تجمعی و روزانه ابتلا در کل کشور کاهشی است،عنوان کرد: آمار بیماران بستری، فوتی و مبتلایان به کرونا در کشور و استان طی هفته گذشته نسبت به گذشته روند کاهشی داشته است.
محبی گفت: از ۱۷ آذر تا ۱۱ دی ماه امسال، قم از نظر ابتلای کرونا در رتبه ۲۷ کشور و از نظر آمار فوتیهای بیماران کرونایی نیز این استان از میانگین کشور پایینتر است که قم جزو استانهای مطلوب در این زمینه میباشد.
او افزود: در هفته گذشته ۱۱۳ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان پذیرش و ۷۳ نفر بستری شده اند که این آمار نیز نسبت به هفته گذشته روند کاهشی داشته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: همچنین میزان فوتیهای کرونایی در این استان طی یک هفته گذشته روند ثابتی داشته است که انتظار داریم این آمار نیز در هفته آینده کاهش داشته باشد.
او ادامه داد: هم اکنون ۹ درصد از نتیجه تستهای کرونای انجام شده در استان مثبت میشود که این شرایط مشابه وضعیت استان در خرداد ماه سال جاری است.
محبی گفت: از نظر رعایت دستورالعمل های بهداشتی از هشتم تا ۱۴ دی ماه، ادارات ۷۱ درصد، بانکها ۸۷ درصد، دفاتر پیشخوان ۹۲ درصد، صنایع و اصناف ۷۲ درصد، دفاتر پلیس به علاوه ۱۰ حدود ۷۰ درصد، مراکز شماره گذاری ۹۰ درصد، جایگاههای سوخت ۹۴ درصد، آرامستانها ۸۳ درصد، مراکز معاینه فنی ۹۰ درصد بوده است.
محبی تصریح کرد: همچنین در یک هفته گذشته میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی در پایانههای مسافربری ۶۰ درصد، رعایت مسائل بهداشتی در اتوبوسها ۶۰ درصد، دفاتر ازدواج ۵۰ درصد، مراکز نگهداری سالمندان ۱۰۰ درصد، مساجد ۷۵ درصد، حرم حضرت معصومه ۶۵ درصد و مسجد جمکران ۸۰ درصد بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: نانواییها ۶۵ درصد، آرایشگاهها ۶۵ درصدف آبمیوه و بستی فروشیها ۸۲ درصد، رستورانها ۷۵ درصد، گیم نتها ۷۰ درصد، فروشگاههای زنجیرهای ۹۵ درصد، داروخانهها ۷۸ درصد، مطبها ۸۰ درصد، بیمارستانها ۹۰ درصد و اماکن ورزشی ۷۵ درصد دستورالعملهای بهداشت را در یک هفته گذشته رعایت کرده اند.
محبی با بیان اینکه روند کاهش دستورالعملهای بهداشتی در حرم حضرت معصومه و مسجد جمکران نسبت به هفتههای گذشته نگران کننده است گفت: شبستانهای حرم حضرت معصومه (س) طی روزهای گذشته حجم بسیار زیادی از زائران را پذیرش کرده و برخلاف دستورالعملها اقدام برخی از بخشهای حرم مطهر بدون کسب مجوز بازگشایی شده است.
او تصریح کرد: شاهد برپایی ایستگاههای صلواتی به مناسبتهای مذهبی در سطح قم هستیم که این موضوع نیازمند رعایت مسائل بهداشتی و نظارتهای قویتر است تا این تجمعها موجب شیوع مجدد کرونا نشود.
محبی با بیان اینکه ۹۰ درصد از دستورالعملهای ابلاغی در برگزاری آزمون استخدامی رعایت شده است ادامه داد: با اقدامهای انجام شده این آزمون هفته گذشته با رعایت مناسب شیوه نامههای ابلاغی برگزار شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با انتقاد از عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی و بی توجهی به مصوبههای ابلاغی ستاد ملی کرونا توسط اماکن و هیاتهای ورزشی گفت: با وجود آگاهی مسئولان ورزشی استان از دستورالعملهای بهداشتی همچنان میزان رعایت این شیوه نامهها و هیچ یک از مراکز تحت نظارت اداره کل ورزش و جوانان مجوز لازم را دریافت نکرده اند.
محبی با تاکید بر اینکه اقدامهای منحصر به فردی در حوزه رهگیری بیماران در قالب طرح شهید سلیمانی در استان انجام شده است گفت: بیمارانی که محل سکونت آنها برای قرنطینه مناسب نبوده است هم اکنون در مرکز نقاهتگاه استان بستری و تحت مراقبت هستند.
او با اشاره به فعالیت ۴۱ تیم رهگیری در سطح استان گفت: تیمهای رهگیری که از یک دی ماه فعالیت خود را در استان آغاز کرده اند وظیفه کنترل سلامت بیمار و اطرافیان وی، تشخیص نحوه قرنطینه، ضدعفونی کردن خانه مبتلایان و پیگیری وضعیت سلامت اعضای خانواده بیمار را دارد.
محبی ادامه داد: ۷۱۳ مورد تست سریع کرونا توسط تیمهای رهگیر در قم انجام شده است که ۹۴ مورد آن مثبت بوده است ضمن اینکه تا کنونی هفت هزار نفر از افراد در معرض بیماری نیز در سطح استان توسط این تیمها رهگیری شده اند.
پس از چند ماه وضعیت قرمز و فوق قرمز کرونایی در قم، این استان از نیمه آذرماه امسال در شرایط نارنجی کرونایی قرار گرفته بود که با اعلام دانشگاه علوم پزشکی قم، از ۶ دیماه جاری در وضعیت «زرد» قرار گرفت.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری (ع) در شهرک امام حسن عسکری (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی (ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
پاسخ ها