به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی اخبار ، قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمتهایی والا درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند. از این رو پیامبر اکرم (ص) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم پرداختند. ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر مفسران قرآن کریم میپردازیم.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان
خُلِقَ الْإِنْسَانُ مِنْ عَجَلٍ ۚ سَأُرِیکُمْ آیَاتِی فَلَا تَسْتَعْجِلُونِ
آدمی در خلقت و طبیعت بسیار شتابکار است، (ای مردم) ما آیات (قدرت و حکمت بالغه) خود را به زودی به شما مینمایانیم (و شما را عذاب میکنیم) پس تعجیل مدارید.
فایل صوتی تلاوت آیه ۳۷ سوره انبیاء
دانلود
گویا مشرکان به دلیل کفرشان به دعوت نبوى هر وقت آن حضرت را مى دیدند استهزاء مى کردند لیکن خداى تعالى استهزاى آنان را جدى و غیر هزل گرفته است و خبر داده که به زودى آیات عذاب را نشانشان مى دهد.
پس اینکه فرمود: (خلق الانسان من عجل) کنایه است از زیادى عجله انسان، آنقدر که گویى اصلا آدمى از عجله خلق شده و غیر از عجله چیزى نمى شناسد و نیز خواسته است نسبت به امر مشرکین بى اعتنایى کند و بفرماید: اگر آنها عجله مى کنند ما عجله اى نداریم، چون از دست ما نمى گریزند و تلافى ما فوت نمى شود.
۱-تعجیل انسانها درخواسته هایشان، بر مشیّت و حکمت الهی تأثیری ندارد.«سَأُرِیکُمْ آیاتِی فَلا تَسْتَعْجِلُونِ»
۲-انسان بر کنترل و مهار غرائز خود توانمند است. «خُلِقَ الْإِنْسانُ مِنْ عَجَلٍ .. فَلا تَسْتَعْجِلُونِ»
پاسخ ها