🖊آخرین اخبار

🖊آخرین اخبار

جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان
توسط ۴۹ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

طرز تهیه نخود آب بسیار مقوی به ۲ روش با گوشت و بدون گوشت خواص نخودآب

در گزارش زیر طرز تهیه نخود آب را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی اخبار ، خودآب، نخوداب یا نخود آب یک غذای بسیار مقوی و خوشمزه جنوب کشور است. این غذا که ترکیبی از نخود و گوشت است و معمولاً درفصل زمستان در سفره‌خانه‌های سنتی شهر‌های جنوبی ایران سرو می‌شود. یکی از مشخصه‌های نخودآب میزان آب زیاد در این غذا است. این غذا ترکیبی از نخود، گوشت و آب نسبتاً زیاد است که معمولاً در روز‌های سرد سال طبخ می‌شود. نخودآب به دو روش با گوشت و بدون گوشت تهیه می‌شود. طرز تهیه نخود آب خوشمزه و مقوی به دو روش با گوشت و بدون گوشت و خواص نخودآب را در مجله کوروش بخوانید.

مواد لازم

نخود: نیم کیلوگرم

پیاز کوچک: ۱ عدد

نمک: به مقدار لازم

زیره سیاه: یک قاشق چای‌خوری

فلفل: به میزان لازم

روغن بادام: ۱ قاشق غذاخوری (اگر روغن بادام در دسترس ندارید از روغن مایع استفاده کنید)


مراحل تهیه نخودآب بدون گوشت

طرز تهیه نخود آب بسیار مقوی به ۲ روش با گوشت و بدون گوشت + خواص نخودآب

در مرحله اول از طرز تهیه نخودآب بدون گوشت لازم است تا نخود‌ها را در آب زیاد بپزیم.

بهتر است قبل از پختن نخود‌ها آن‌ها را یک روز قبل در آب خیس کنید تا نفخشان گرفته شود.

در مرحله دوم از طرز تهیه نخودآب، یک عدد پیاز کوچک را خرد کرده و با یک قاشق غذاخوری روغن بادام در ماهیتابه تفت دهید. نمک، فلفل و زیره سیاه را به پیاز‌ها اضافه کنید. پس از آن، مواد داخل ماهیتابه را به نخود‌ها که در حال پختن هستند اضافه کنید. اجازه دهید مواد انقدر در آب بجوشند تا نخود‌ها کاملاً پخته شده و شکلی حلیم مانند به خود بگیرند. نخودآب یا نخوداب شما آماده سرو است.


طرز تهیه نخودآب با گوشت

طرز تهیه نخود آب بسیار مقوی به ۲ روش با گوشت و بدون گوشت + خواص نخودآب

مواد لازم

نخود: نیم کیلو گرم

گوشت گوسفند: به میزان دلخواه

برنج: ۶۰ گرم

زعفران ساییده شده: نیم مثقال

دارچین: نصف قاشق چای‌خوری

نمک: به میزان لازم


مراحل تهیه نخودآب با گوشت

در مرحله اول از طرز تهیه نخودآب با گوشت، ابتدا نخود‌ها به همراه گوشت گوسفند را به همراه مقدار زیادی آب داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا کاملا بپزند.

در مرحله دوم از طرز تهیه نخودآب، باید گوشت را زمانی که احساس کردید پخته شده، از نخود‌ها جدا کنید. گوشت را در ظرفی جداگانه ریخته و اجازه دهید تا نخود‌ها آن‌قدر بپزند که به شکل عصاره غلیظی درآیند.

در این مرحله، گوشت را دوباره در داخل عصاره غلیظ شده نخود بریزید و برنج و زعفران و دارچین و نمک را را هم اضافه کنید. کمی فرصت بدهید تا مخلوط گوشت و عصاره غلیظ نخود و برنج کاملاً در قابلمه پخته شوند. پس از آن نخودآب یا نخوداب آماده سرو است.


خواص نخود آب

طرز تهیه نخود آب بسیار مقوی به ۲ روش با گوشت و بدون گوشت + خواص نخودآب

همانطور که در طرز تهیه نخودآب یا نخوداب دیدیم، ماده اصلی این غذا نخود است. نخود خواص و فواید بسیار زیادی دارد. از جمله خواص آن، میزان بسیار زیاد ویتامین ث، کلسیم، روی، فسفر و پتاسیم در آن است. نخود به دلیل این که حاوی مقدار زیادی منگنز است به سلامت پوست بسیار کمک می‌کند. این ماده غذایی باعث کاهش چین و چروک پوست هم می‌شود. همچنین از بروز لکه‌های پوستی جلوگیری می‌کند.

نخود باعث درمان عفونت‌های قارچی می‌شود. در عین حال به دلیل میزان بسیار زیاد پروتئین و منگنز در آن برای تقویت مو بسیار مفید است. شاید برایتان جالب باشد بدانید این ماده غذایی به کاهش وزن بسیار کمک می‌کند. میزان بالای فیبر و پروتئین نخود باعث سیری می‌شود و اینکه شما دیرتر احساس گرسنگی می‌کنید؛ بنابراین میل کمتری به خوردن زیاد دارید. نخود به حفظ سطح قند خون کمک می‌کند و این خود عامل دیگری برای لاغری است. نخود به دلیل داشتن فیبر بسیار بالا مانع از یبوست می‌شود. این ماده غذایی به دلیل داشتن ماده ساپونین از ابتلا به سرطان سینه و پوکی استخوان در زنان جلوگیری می‌کند

نخود باعث کاهش کلسترول بد در خون می‌شود. همچنین به دلیل داشتن میزان بالایی اسید آمینه و سرتونین در تنظیم خواب بسیار موثر است. ویتامین A موجود در نخود در سلامت چشم بسیار موثر است. این ماده غذایی از آنجا که سرشار از آهن است به انتقال اکسیژن در بدن کمک می‌کند و سبب قوی شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود. برای بهره بردن از خواص نخود از آبگوشت گرفته تا حمص یا هوموس و نخود پلو و حتی برخی از انواع کله پاچه و … غذا‌های خوشمزه‌ای هستند که با نخود پخت می‌شوند


عوارض مصرف نخود

در کنار خواص بسیار زیاد این ماده غذایی، باید به نفاخی آن هم اشاره کرد. نخود باعث نفخ در معده می‌شود؛ بنابراین باید در مصرف آن دقت کنید. همچنین نخود یک ماده غذایی دیرهضم است؛ بنابراین در طرز تهیه نخود باید به میزان پخته شدن آن و حتی زمان خیس کردن آن قبل از مصرف بسیار توجه شود. چرا که نفاخی و دیرهضمی نخود برای معده‌های حساس مشکلات جدی را ایجاد می‌کند.

منبع: مجله کوروش

🖊آخرین اخبار
🖊آخرین اخبار جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋