به گزارش گروه استان های اخبار از اصفهان ، از عملیات الی بیت المقدس در سال ۶۱ تا نابودی داعش در سال ۹۶ دورهای ۳۵ ساله از ایستادگی و مقاومت در تاریخ ملت مسلمان ایران دیده میشود، دورهای که با همت و مجاهدت سرداران بزرگی از جمله حاج احمد کاظمی و حاج قاسم سلیمانی دفاع از داخل خانه به آنسوی مرزها کشیده شد.
مقاومت مردم ایران در هشت سال جنگ تحمیلی با رژیم بعث عراق، تبدیل به الگوی مقاومت و یک حرکت نجات بخش و حرکت آفرین در منطقه و جهان شد. رژیم بعث با پشتیبانی قدرتهای بزرگ قصد داشت با نفوذ به خاک ایران، کشور را به تصرف خود درآورد، اما در برابر مقاومت رزمندگان ایرانی مجبور به عقب نشینی شد. تدبیر و ریزبینی فرماندهان ارشد ایران در عملیاتهای مختلف نشان داد که یک وجب از خاک کشور را به دست بیگانگان نمیدهند.
مسیر مقاومت هرگز بعد از جنگ هشت ساله متوقف نشد و تا امروز همواره در برابر نیرنگ و دسیسههای مختلف دشمنان ایران ایستادگی کردیم، تجربه جنگ تحمیلی نشان داد که باید دشمن را خارج از مرزهای ایران درهم بشکنیم و اجازه نزدیک شدن به مرزهای کشورمان را به آنها ندهیم و این دقیقا همان افتخاری است که سردار بزرگ اسلام حاج قاسم سلیمانی با نابودی داعش به آن دست یافت.
سرهنگ حشمت از فرماندهان لشکر هشت نجف اشرف گفت: عملیات الی بیت المقدس برای فرماندهان ما بسیار حیاتی بود، دشمن وارد خاک ایران شده بود و اگر تصمیم درست گرفته نمیشد، رژیم بعث به دیگر مناطق ایران پیش روی میکرد، نقشه دشمن همیشه این بوده که با اشغال قسمتی از خاک ایران امتیاز بگیرد و بخشی از خاک ایران را جدا کند.
او افزود: عملیات الی بیت المقدس از نظر نظامی عملیات گستردهای بود و قدرتهای بزرگ نظامی جهان از نحوه مدیریت این عملیات توسط نیروهای ایران و غلبه بر دشمن متحیر مانده بودند، اما تدبیر فرماندهان ارشدی همچون حاج حسین خرازی و حاج احمد کاظمی نقشههای دشمن را نقش بر آب کرد و فتح خرمشهر سرآغاز پیروزیهای بزرگ ملت ایران در جنگ تحمیلی شناخته شد.
این فرمانده دوران دفاع مقدس ادامه داد: جنس دفاع هیچ گاه تغییر نمیکند، فرماندهانی نظیر حاج احمد و حاج قاسم در یک مکتب تربیت شده اند و مسیر و هدفشان یکی است، دفاع از ایران اسلامی هدف بزرگی است که همواره در شرایط مختلف به همت تدبیر فرماندهان و مقاومت ملت همیشه در صحنه ایران محقق شده است.
سرهنگ حشمت بیان کرد: فرماندهان ایران همیشه در خط مقدم دفاع از کشور حضور داشته اند، هیچ وقت به این شکل نبوده که فرمانده عقب باشد و نیروها را به خط مقدم بفرستد، هرچند که این امر در همه جای دنیا مرسوم است و فرماندهان ارشد نظامی دنیا هیچ وقت در معرکه اصلی حضور پیدا نمیکنند، اما فرماندهان ایرانی، همواره همراه و همپای سایر رزمندگان وارد میدان نبرد میشوند و همه چیز را از نزدیک زیر نظر دارند و دشمن را زمین گیر میکنند.
هدف از مقاومت، مقابله با دشمن است
او ادامه داد: برای ما فرقی ندارد که با کدام دشمن میجنگیم، مهم نیست که رو به روی ما رژیم بعث عراق باشد، آمریکا باشد، اسرائیل باشد یا داعش، هدف ما مقابله با دشمن و صیانت از استقلال کشور است.
این فرمانده دوران دفاع مقدس تاکید کرد: یکی از رموز پیروزی ما، این است که فرماندهان ما الگویی برای سایر رزمندگان هستند و با عملکرد صحیح و رفتار خود به بقیه روحیه و انرژی میدادند. در حقیقت اخلاص فرماندهان به نیروهای زیر دستی تزریق میشد.
سرهنگ حشمت گفت: هنوز برخی میگویند چرا جوانان و فرماندهان ما باید در سوریه با داعش بجنگند؟ داعش یک گروه ساده تروریستی نبود، استکبار جهانی با صرف هزینههای هنگفت قصد داشت آن را به عنوان یک حکومت ماندگار کند، هدف شکل گیری داعش نابودی مسلمانان به دست خود مسلمانان بود، البته مسلمانی و وهابیتی ساختگی که قبلتر توسط انگلیس ساخته شده بود.
او بیان کرد: هدف نهایی داعش نفوذ به ایران و تصرف کشور ما بود که البته سردار سلیمانی آرزوی آن را به دلشان گذاشت. ما اگر داعش را در سوریه و عراق نمیزدیم باید در تهران و سایر شهرهای کشور با آن میجنگیدیم. اگر مدافعان حرم در سوریه شهید نمیشدند، زنان و دختران ما در قلب کشور اسیر داعش میشدند.
این فرمانده دوران دفاع مقدس ادامه داد: تجربه جنگ تحمیلی به ما ثابت کرده بود نباید بگذاریم دشمن وارد خاک ایران شود بلکه باید دشمن را خارج از کشور و دور از مرزهای کشور شکست دهیم.
سرهنگ حشمت تا کید کرد: حمایت از برادران مسلمان ما در کشورهای مختلف همیشه وظیفه ما بوده و هست، چون یکی از اهداف دشمن ایجاد تفرقه بین مسلمانان است و ما هیچ گاه اجازه نمیدهیم این اتحاد و همبستگی از بین برود.
دکتر فرهاد مصری نژاد معاون تحلیل و گفتمان سازی سازمان بسیج اساتید استان اصفهان گفت: در دوران بعد از انقلاب اسلامی اتفاقات زیادی دل ملت را به درد آورد: شهادت بزرگانی همچون بهشتی، رجایی، باهنر، رحلت جانسوز امام خمینی (ره) که حادثه عظیمی بود و شهادت شهیدانی مثل صیاد شیرازی، احمد کاظمی و محسن حججی بخشی از تاریخ پر از غم این مرز و بوم است که هیچ گاه نباید به فراموشی سپرده و لازم است نسل به نسل منتقل شود. اما شهادت سردار دلها که به واقع در قلب همه امت اسلام خانه کرده بود آن چنان دل همه را به درد آورد که شاید در تاریخ انقلاب اسلامی مشابهی نداشته باشد.
او ادامه داد: حاج قاسم اگر در دوران دفاع مقدس به شهادت میرسید نام بزرگی بود در کنار نامهای بزرگی همچون همت و خرازی و باکری، اما او ماموریتی بزرگ داشت و وظیفهای که خود عالم به آن بود، اما بسیاری از مردم و حتی اطرافیان غافل از آن. ماموریتی که باید جهان امروز را تحت تاثیر قرار میداد و بیدار میکرد.
معاون تحلیل و گفتمان سازی بسیج اساتید استان اصفهان گفت: آنچه این مرد بزرگ را جهانی کرد چه چیزی میتوانست باشد الا اخلاص او که فرمانده معظم کل قوا در این خصوص فرمودند:" مردم قدر سردار شهید قاسم سلیمانی را دانستند و این ناشی از اخلاص است؛ این که دلها این جور همه متوجّه میشوند، نشاندهنده این است که یک اخلاص بزرگی در آن مرد وجود داشت، مرد بزرگی بود. " و نتیجه آن شد که خودش میخواست دریافت بالاترین نشان لیاقت از پرودگار عالم یعنی شهادت به دست شقیترین افراد.
مصری نژاد تاکید کرد: امروز ما مانده ایم و حسرت از دست دادن بزرگ مردان تاریخ بشریت و وظیفهای که بر دوش ما مانده است و ادامه راه. اما ادامه راه اخلاص میخواهد و حرکت جهادی، بریدن از دنیا نیاز دارد و مطیع امر ولایت بودن، مقاومت میخواهد و قناعت.
حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی رهبر امامجمعه موقت اصفهان گفت: شهید سردار سلیمانی برتر از یک شخصیت سرنوشتساز بود و تا تاریخ است نامش فراموش نمیشود. سردار سلیمانی نه تنها یک قهرمان ملی، بلکه یک قهرمان منطقهای بود که پرچم مبارزه با استکبار، ارتجاع و صهیونیسم را برافراشته بود. این شهید در طول حیات پر برکتش با همکاری مدافعان حرم، نسل داعش را که دست نشانده آمریکا، آل سعود و صهیونیسم بود از بین برد و جلوی اشغال سوریه و عراق را گرفت.
او ادامه داد: بازخوانی شخصیت و زندگی سردار سلیمانی ضروری است و به تعبیر یکی از علما هر قطره خونی که از سینه شهید بر زمین میریزد خورشیدی میشود بر سر راه آزادگان و گلولهای بر سینه دشمنان.
امام جمعه موقت اصفهان گفت: جایگاه سردار سلیمانی با شهادت ایشان بهتر شناخته شد. تشییع پیکر مطهر ایشان و حضور ملی مردم در آن مراسم به یاد ماندنی جلوههای وحدت در کشور را به نمایش گذاشت؛ بنابراین حیات و شهادت سردار سلیمانی در حقیقت مایه خیر و برکت برای همگان بود که البته درسهای بزرگی به جوانان و مسئولان آموخت که برای ملت و دین باید اینگونه کار کرد. اخلاص و فروتنی از دیگر خصلتهای شهید سلیمانی بود.
ایران امروز به برکت خونهای ریخته شده رزمندگان و ایثار فرماندهان شهید، تبدیل به قدرتی بزرگ در منطقه شده و میتواند در معادلات جهانی و منطقه ای، نقش آفرینی کند اینکه غرب آسیا از ناامنترین مناطق جهان، اما ایران در امنیت کامل است تاییدی بر قدرت نظامی و بازدارندگی ایران است؛ قدرتی که ثمره چهار دهه مجاهدت و مقاومت است.
گزارش از سولماز محمدی
پاسخ ها