به گزارش گروه استانهای اخبار از کرمانشاه ، داریوش فرمانی رئیس اداره میراث فرهنگی سنقر و کلیایی با اشاره به اهمیت بنای تاریخی بقعه مالک، گفت : باتوجه به اینکه آخرین بار سال ۱۳۵۹ کار مرمتی روی این بنای تاریخی انجام گرفته بود، به علت گذشت زمان و فرسودگی بنا، پارسال برای مرمت و بازسازی آن اعتبار اختصاص دادیم.
او گفت : هرچند طبق برنامه ریزیها قرار بود اواخر پارسال با بهتر شدن شرایط جوی عملیات مرمتی این بنا را آغاز کنیم، اما متاسفانه عدم به موقع تخصیص اعتبارات و شیوع بیماری کرونا باعث شد که نتوانیم این پروژه را در زمان مقرر اجرا کنیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان سنقر افزود: پس از رفع موانع توانستیم از حدود یکی دوماه پیش عملیات مرمت و بازسازی این بنای تاریخی را پس از گذشت چهل سال آغاز کنیم.
او افزود: در این مرحله مرمت گنبد، نم زدایی و بندکشی دیوارها، مرمت بخشهایی از سردابه داخل بنا، تعویض ناودانیها و ... در دستور کار قرار گرفت.
فرمانی از اتمام عملیات مرمت و بازسازی این بنای ارزشمند تاریخی خبرداد و ادامه داد: در این مرحله حدود ۴۳۰ میلیون ریال برای مرمت بنا صرف شد و درصورتی که اعتبار جدیدی تخصیص پیدا کند، یک مرحله دیگر مرمت و بازسازی آن را اجرایی خواهیم کرد.
او گفت: بنای تاریخی بقعه مالک در فاصله یک کیلومتری شهر سنقر و بر روی تپهای واقع شده است. عدهای از باستان شناسان این بنا را یادگاری از دوران سلجوقی و عدهای دیگر مربوط به دوره ایلخانی میدانند.
فرمانی افزود: به نظر میرسد که این بنای تاریخی یادمان سنقر نامی بودکه گویا حاکم منطقه بوده و بعد از مرگ و دفنش، مردم منطقه برای او بقعهای ساخته اند که اکنون در نظر مردم شهرستان سنقر دارای احترام است.
او افزود: سال ۱۳۴۶ حین پاکسازی سردابه این بقعه تعداد ۲۵ تابوت چوبی کشف میشود که روی هم قرار داشتند. از داخل این تابوتها اجسادی کشف شد که همگی به شیوه اسلامی دفن شده بودند .
پاسخ ها