امید صباغ نو، شاعر در گفتوگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی اخبار ، درباره جشنواره بین المللی شعر فجر امسال، گفت: در چند ساله اخیر شاهدیم داوران جشنواره بین المللی شعر فجر از بین کتابهای منتشر شده، کتابهایی را انتخاب میکنند و بعد از داوری اولیه از صاحب اثر میپرسند که میخواهد اثرش در ادامه داوری شود یا خیر. این کار درستی نیست؛ وقتی جشنواره بین المللی شعر فجر به این شیوه برگزار میشود، در حق بسیاری از شاعران جوان اجحاف خواهد شد.
این شاعر ادامه داد: سالهای قبل هم مجموعههای شعر بزرگسال در سه قالب شعری کلاسیک، نو (شامل سپید و نیمایی) و شعر محاوره داوری میشد. از این رو جشنواره بین المللی شعر فجر امسال با دورههای گذشته اش تغییری نکرده است. این شیوه برگزاری باعث شد، برخی دوستان شاعر اعتراض کنند و برخی هم تمایل نداشته باشند کتابشان را برای شرکت در جشنواره بین المللی شعر فجر ارسال کنند.
صباغ نو بیان کرد: بسیاری از شاعران امروز، دبیر علمی جشنواره بین المللی شعر فجر امسال را نمیشناسند. حتی اگر از استادان رشته زبان و ادبیات فارسی باشند، باید در بین شاعران شناخته شده باشند تا شاعران اعتماد کنند و اثرشان را برای شرکت در جشنوارهای بفرستند. برای مثال ما در جشنواره شعر نیاوران قلهای به نام محمد سلمانی داشتیم. همه شاعران از هر طیفی که باشند محمد سلمانی را میشناسند. جشنواره بین المللی شعر فجر امسال به گونهای است که گویی فرمالیته برگزار میشود.
پاسخ ها