شادنوش ادامه داد: کادر درمان فشارهای روحی و روانی سختی را در مواجهه با کرونا داشته اند و علاوه بر خودشان خانواده آنها نیز فشارهای روحی زیادی را از ترس مبتلا شدن به کرونا تحمل کرده اند. دستور العملهای لازم برای حمایت از کادر درمان در روزهای ابتدایی تدوین و ابلاغ شد و بر اساس آمار نهایی تاکنون ۷۶ هزار نفر از این خدمات بهرهمند شده اند.
موضوع عدم ابتلای معتادان به کرونا رد شد
رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت با بیان اینکه حوزه سلامت روان در جامعه ما مظلوم و مغفول مانده است، افزود: مسئله روان اجتماع و افراد جامعه به صورت یک لایه زیر پوستی میتواند گسترش پیدا کند و در نهایت همه را زمین گیر کند. باید آرامش را به جامعه بیاوریم و به سلامت روان توجه ویژهای داشته باشیم. سطح توجه مردم به معضلات روز جامعه را باید شناسایی و به آن پاسخ داد.
او درباره مبتلا نشدن معتادان به کرونا، بیان کرد: این اقدام نوعی فکاهی در فضای مجازی بود. با تستها و آزمایشهای انجام شده بر روی معتادان جمع آوری شده، موضوع عدم ابتلای معتادان به کرونا رد شد.
شادنوش با اشاره به اینکه بحران عمیق در حوزه دارو نداریم و با هر سختی مشکلات این حوزه حل شده است، گفت: سامانه مدیریت بیماریهای نادر را برای دسترسی بهتر بیماران دچار بیماری خاص ایجاد کرده ایم تا دارو فقط در اختیار بیماران واقعی قرار بگیرد. در این شیوه سهم هر بیمار در داروخانه به صورت امانت گذاشته میشود تا بیمار دریافت کند و از این پس دارو به داروخانهها بدون کد ملی بیمار خاص داده نمیشود.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت درباره اختلالات روانی ناشی از کرونا، تاکید کرد: ارائه آمار در این زمینه سخت است و نیازمند تحلیل اطلاعات هستیم. به صورت کلی و میدانی سلامت روان کادر درمان تحت تاثیر قرار گرفته است، اما جهت ارائه آمار نیازمند این هستیم که سال ۹۹ به پایان برسد، سپس گزارش ارائه شود.
او گفت: از ابتدایی ترین روزهای شیوع کرونا جمع آوری معتادان متجاهر متوقف شد و دستور العمل های جمع آوری ابلاغ شد تا با رعایت این شیوه نامه به صورت مدیریت شده معتادان جمع آوری و در مراکز مشخص جایابی شوند.
پاسخ ها