به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از زاهدان ، محمدجواد آذریجهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به اتفاق استاندار، معاونان استاندار و شماری از مسوولان استان سیستان و بلوچستان با حضور در گلزار شهدای این شهر با قرائت فاتحه و نثار شاخههای گل بر مزار شهیدان عرصه شهدای مدافع حرم، شهید خزائی و شهید کیانی و نیز سردار شهید محبعلی فارسی با آرمانهای شهدای سرافراز میهن اسلامی تجدید میثاق کرد.
در تجدید میثاق وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با شهدا مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران سیستان و بلوچستان گزارشی از تعداد شهدا، ایثارگران و شهدای بهشت مصطفی (ص) زاهدان ارائه کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از سفر ۱۰ روزه خود به سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: با تقسیمبندی این استان به سه منطقه نوار ساحلی، سیستان و بلوچستان، تیمهای عملیاتی مستقر میشوند تا ۲۷ درصد روستاهای باقیمانده بالای ۲۰ خانوار که البته پوشش دادن آنها کاری دشوار است، به شکه ملی اطلاعات بپیوندند.
آذری جهرمی یادآور شد: مناطق باقیمانده به اندازه کل مناطق پوشش داده شده، با دشواری در اجرا مواجه است و در کنار آنها بخش بزرگی از روستاهای با جمعیت زیر ۲۰ خانوار نیز از خدمات بهرهمند میشوند.
او هفته گذشته در برنامه زنده اینستاگرامی خود وضعیت ارتباطات و اینترنت روستاهای سیستان بلوچستان و برنامههای ویژه دولت برای پیشرفت ارتباطات در این استان را تشریح کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تصمیم گرفتهام برای اینکه اتصال روستاهای سیستان و بلوچستان که پروژه بزرگی است روی ریل بیفتد و کار خوب پیش برود از شنبه هفته آینده (ششم دیماه) به مدت ۱۰ روز در استان مستقر شوم.
او ادامهداد:پس از بازگشت نیز یکی از معاونان وزراتخانه بهطور دایم تا اتمام پروژه در استان مستقر خواهد بود.
آذری جهرمی ابراز امیدواری کرد: با یک برنامه عملیاتی بتوان کاری کرد که تا پایان اردیبهشتماه کل محرومیت در حوزه ارتباطی استان سیستان و بلوچستان از بین برود.
او گفت: مطابق سرشماری سال ۹۵، سیستان و بلوچستان هفت هزار و ۱۴۸ روستا دارد؛ از این تعداد روستا، سه هزار ۴۴۲ روستا بالای ۲۰ خانوار بوده و جمعیت ۳۴۵هزار و ۵۰۰ خانوار معادل یک میلیون و ۳۳۶ هزارو ۵۰۳ نفر در این روستاها ساکن هستند.
وزیر ارتباطات افزود: برنامه ششم توسعه تکلیف کرده تا پایان سال اجرای این برنامه ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
او ادامهداد: شرایط کرونا وضعیتی را به وجود آورده که نیاز به اتصال به اینترنت بیشتر شده است، به همین دلیل دولت برنامهریزی ویژهای دارد تا بتواند برای مطلوبتر شدن شرایط، این آمار را بالاتر ببرد.
آذری جهرمی تصریح کرد: اکنون از مجموع سههزار و ۴۴۲ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان سیستان و بلوچستان، ۲ هزار و ۱۲۶ روستا به وسیله ایرانسل به شبکه ملی اطلاعات، ۷۶۳ روستا نیز توسط همراه اول و یکهزار و ۹۶۸ روستا هم به وسیله خود وزارت ارتباطات و با کمک پیمانکار روستایی خود یعنی هایوب به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند؛ در مجموع بیش از دو هزار ۵۱۲ روستای این استان به اینترنت دسترسی دارند.
او با بیان اینکه این جمعیت ممکن است با کمک ADSL، همراه اول، ایرانسل و هایوب به اینترنت دسترسی داشته باشند، افزود: ارتباطات روستایی خانگی در استان سیستان و بلوچستان مطلوب نیست.
وزیر ارتباطات بیان کرد: شرکت مخابرات ایران فقط در ۲۸۶ روستا تلفن خانگی سیمی ارائه میکند، البته خدمات بیسیمی و تلفن خانگی بیسیم در یکهزار و ۱۶۴ روستا وجود دارد که روی این بستر امکان دریافت اینترنت وجود ندارد.
او تصریح کرد: فقط ۲۸۶ روستا اینترنت خانگی دارند و این آمار شرکت مخابرات ایران است.
پاسخ ها