او با اشاره به اینکه گزارش جدیدی مبنی بر تلفات تالاب میقان نداشتیم، افزود: بنابر آخرین آمار و اطلاعات تعداد تلفات در این منطقه یک هزار و ۲۰۰ قطعه است.
نقیبی با بیان اینکه گزارشی از آلودگی واحد طیور صنعتی نداشتیم، گفت: از چهارشنبه هفته گذشته مورد جدیدی در طیور بومی و حتی حیات وحش هم گزارش نشده است، اما با این حال پایشها در حال انجام است که تا اردیبهشت سال ۱۴۰۰ این برنامه رصد ادامه دارد چرا که پرندگان مهاجر به تدریج اواسط و اواخر اسفند باز میگردند و این وضعیت به تدریج بهبود مییابد.
این مقام مسئول ادامه داد: با رعایت شرایط بهداشتی و جدی گرفتن توصیهها باید کاری کنیم که گزارشی از شیوع بیماری در واحدهای طیور صنعتی نداشته باشیم که اگر این اتفاق بیفتد ممکن است همانند سال ۹۶ که حدود ۲۷ میلیون قطعه طیور معدوم شد و در تولید تخم مرغ به شدت دچار مشکل شدیم، مجدد تکرار شود.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی ادامه داد: با توجه به همکاری خوب سازمان دامپزشکی با محیط زیست، در زمانی که حتی یک لاشه هم تلف میشود در سریعتر زمان ممکن کمتر از ۷ تا ۱۰ ساعت اقدامات صورت میگیرد.
نقیبی در پایان با تاکید بر رعایت توصیههای دامپزشکی تصریح کرد: با وجود آنکه خرید و فروش پرندگان به صورت دوره گردی یکی از عوامل اصلی انتقال بیماری است، از مردم تقاضا داریم که به هیچ عنوان از دوره گردان خریداری نکنند، محل نگهداری طیور بومی را مرتب ضدعفونی کنند و از نگهداری طیور بومی با پرندگان آزاد پرواز جدا خودداری کنند، همچنین در صورت مواجه شدن با تلفات غیرعادی و غیرمتعارف موضوع را به ۱۵۱۲ اطلاع رسانی کنند.
پاسخ ها