سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی اخبار ، درباره انتقادات به شیوه مصاحبه دانشجویان دکتری در دانشگاهها و باز گذاشته شدن دست آنها در پذیرش دانشجو گفت: دانشگاه در دعوت به مصاحبه دکتری تراز را مشخص می کند و معمولا دانشکده ها ۷ تا ۸ برابر ظرفیت دعوت به مصاحبه دارند و یا حتی دانشکدهای را در دانشگاه امیر کبیر داشتیم که ۱۵ برابر دعوت به مصاحبه داشتند.
معتمدی ادامه داد: اگر دانشکده داوطلب کمتری برای مصاحبه دعوت کند به ضرر خود دانشکده تمام می شود، چون ممکن است کسانی رزومه قوی داشته ولی به دلایلی موفق نشده باشند در کنکور رتبه و تراز مناسبی کسب کنند.
رئیس دانشگاه امیر کبیر با بیان اینکه البته هر چه بیشتر داوطلب به مصاحبه دعوت شوند کار خود دانشگاه سختتر میشود، ادامه داد: ولی این اقدام این مزیت را دارد که افراد با رزومه قوی انتخاب شوند.
استاد زیر بار هیچ دستوری نمی رود
معتمدی در ادامه در واکنش به حواشی مطرح شده درباره انتخاب های سلیقه ای و سفارشی دانشجویان دکتری توضیح داد: استادان زیر بار هیچ دستوری نمیروند که این خیلی خوب است. در انتخاب دانشجوی دکتری هم هیئاتی از استادان متخصص تشکیل میشود و بر اساس رزومه و سوابق، داوطلب را میسنجند.
او افزود: در پذیرش دانشجو، فرزند همکار و دوست با سایر افراد برای پذیرش دانشجو تفاوتی ندارد. به عنوان مثال بنده تا دانشجو مناسب کارم نباشد اقدام به جذب نمیکنم و مهم هم نیست که یک سال دانشجو نداشته باشم.
معتمدی اظهار کرد: استاد با کسی تعارف ندارد و حرف رئیس دانشگاه و رئیس جمهور برایش فرقی ندارند، ملاک عمل آنها بررسی سوابق تحصیلی و علمی دانشجو است.
هیچ وقت دانشجوی سفارش شده را پذیرش نکردیم
رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر ادامه داد: حسن دانشگاه معتبر به این است که مسائل عملی در آن حرف اول را میزند. هیچ وقت در دانشگاه رخ نداده است که برخی را به صورت سفارش شده قبول کنیم. تمام افرادی که به مقطع دکتری میآیند افراد قوی هستند، ولی این مشکل را نیز داریم که برخی مواقع ظرفیت استاد پر میشود و امکان جذب دانشجو نیست. ولی در مقطع کارشناسی بر اساس ظرفیت کلاس، دانشجو گرفته میشود. ما حتی به اعتراض دانشجو برای پذیرفته نشدن هم به صورت مستدل جواب میدهیم.
پاسخ ها