دکتر محمد هاشمی شهری رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های اخبار از زاهدان ، اظهار داشت: این اهدا کننده نخستین اهل سنت سیستان و بلوچستان است که در سن ۵۸ سالگی دچار مرگ مغزی شده بود که خانواده وی این اقدام خداپسندانه را انجام دادند.
او ادامه داد: هماینک ۹۰۰ بیمار سیستان و بلوچستان در انتظار پیوند کلیه قرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: سیستان و بلوچستان با دارا بودن افزونبر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت و شمار زیاد تصادفات منجر به مرگ مغزی همچنان در زمینه اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در ردههای پایین کشوری قرار دارد و ضروری است فرهنگ سازی در این زمینه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه پیوند اعضا در ایران از ۱۸ سال پیش آغاز شده است، گفت: برای رسیدن این استان به سطح کشوری نیازمند فرهنگ سازی هستیم.
اهدای عضو به عنوان اقدامی انسان دوستانه و حیات بخش نیازمند فرهنگ سازی است چراکه هنوز خیلی از افراد با موضوع اهدای عضو کنار نیامده و هنگامی که عزیزشان در شرایط مرگ مغزی قرار میگیرد با باوری غلط مانع اهدای اعضای سالم وی به زندگی فردی دیگر میشوند چرا که تصور میکنند شاید راهی برای بازگشت وجود داشته باشد.
این درحالی است که مرگ مغزی به حالتی اطلاق میشود که خون رسانی به مغز متوقف شده و اکسیژن به آن نمیرسد در نتیجه مغز دچار تخریب و با ترشح سم به مرور سایر اعضای بدن نظیر قلب، کلیه، کبد را از کار میاندازد و دچار مرگ نهایی افراد میشود در صورتی که با اهدای عضو میتوان ادامه کار اعضای سالم یک فرد دچار مرگ مغزی را تضمین و جان بیماران نیازمند زیادی را نجات داد.
پاسخ ها