به گزارش گروه استان های اخبار ، استان کهگیلویه و بویراحمد دارای یک میلیون ۴۲۶ هزار و ۳۰۰ هکتار منابع ملی بوده که از این میزان ۸۷۳ هزار و ۶۰۰ هکتار جنگل و ۵۵۲ هزار و ۷۰۰ هکتار آن را مرتع تشکیل میدهد و در واقع ۲۰ درصد جنگلهای زاگرس در این استان واقع شده است.
علاوه بر آتش سوزیهای سهوی و عمدی و دندان طمع سودجویان در فروش زغال این روزها با شروع فصل سرما در برخی از روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد که از شبکه گازرسانی محروم است، مردم برای سوخت زمستانه خود و در امان ماندن از سرمای بی رحم زمستان، دست به دامن بلوطهای زاگرس میشوند و با تبرهای خود ریشه این میراث گرانبها را میخشکانند.
از مهمترین طرحهای در دست اجرا برای صیانت از جنگلهای بلوط زاگرس میتوان به کاشت درختان توسط سازمان منابع طبیعی و سازمانهای مردم نهاد، توسعه شبکه گازرسانی در مناطق روستایی و واگذاری پنلهای خورشیدی به مردم روستانشین و عشایر نشین اشاره کرد.
طرح توسعه شبکه گازرسانی در مناطق روستایی در واقع تلاشی برای فراهم کردن رفاه مردم و در جهت صیانت از منابع طبیعی است، اما مردم مناطق روستایی نیز هستند که لولههای گاز تا جلوی درب خانه هایشان آمده، اما توان خرید کنتور و پرداخت دیگر هزینههای لازم را ندارند.
سپاه پاسداران و نهادهای حمایتی دیگر نظیر کمیته امداد امام خمینی (ره)، ستاد اجرایی فرمان امام راحل، بنیاد علوی و... برای رفع مشکلات مربوط به گازرسانی به افراد نیازمند تاکنون اقدامات موثری در استان کهگیلویه و بویراحمد انجام دادهاند.
رئیس کمیته امداد بخش ممبی از توابع شهرستان بهمئی از خرید تجهیزات برای تامین گاز خانگی ۵۰۰ خانواده تحت پوشش کمیته امداد این بخش خبر داد و افزود: هزینه لازم برای اجرای این طرح با مشارکت استانداری استان و جمعی از خیرین پرداخت شدهاست.
شجاعی هزینه گاز رسانی به هر واحد مسکونی را ۶۰ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: هزینه اجرای کامل این طرح ۳۰ میلیارد ریال برآورد شدهاست.
او قطع درختان جنگل، کوچ بی رویه و تامین نشدن مواد سوختی را به عنوان اساسیترین مشکلات برخی روستائیان در فصل سرما عنوان کرد و افزود: با پیگیریهای انجام شده هزینههای گازرسانی برای ۱۰۰ خانوار مددجوی دیگر نیز تامین شدهاست.
پاسخ ها