به گزارش گروه وبگردی اخبار ، همه ما ایرانیها میدانیم که «سوهان» سوغات شهر قم است و حداقل برای یک بار هم که شده، طعم آن را چشیدهایم، ولی شاید همه ما ندانیم که در کنار سوهان، حلوای سوهان هم تهیه میشود و بیشتر مورد استقبال کسانی که قرار میگیرد که طعم سوهان را دوست دارند، ولی با بافت آن، چندان کنار نمیآیند، چون حلوای سوهان، همان طعم سوهان را دارد، ولی نرمی حلوا را هم در کنارش دارد؛ و البته درست است که سوهان، سوغات قم است، ولی حلوای آن، در شهرهای مختلف به روشهای گوناگون و با مواد متفاوت تهیه میشود. این حلوا در کشور افغانستان هم تهیه میشود و طرز تهیه حلوای سوهان افغانی یا هراتی هم به همین شکل است که در ادامه میآید. در این مطلب، طرز تهیه حلوای سوهان مجلسی به چند روش مختلف را برای شما آوردهایم. در ضمن میتوانید این حلوا را به عنوان یک دسر یا عصرانه برای روزهای زمستانی درست کنید.
مواد لازم
شکر: ۱ لیوان دسته دار
شیر: ۱ و ۱/۲ لیوان دسته دار
گلاب: ۱/۴ لیوان دسته دار
روغن مایع یا کره ذوب شده: ۳/۴ لیوان دسته دار
آرد سفید: ۱ و ۱/۲ لیوان دسته دار
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذا خوری
پودر هل: ۱/۴ قاشق چای خوری
پودر یا خلال چهار پسته، بادام، یادام هندی: به میزان دلخواه
گل محمدی و کنجد برای تزیین: در صورت دلخواه
طرز تهیه حلوای سوهان
برای درست کردن حلوا سوهان آرد را الک کنید و در تابه بریزید. تابه را روی حرارت ملایم قرار داده و تفت دهید تا خامی آن از بین برود.
۱/۲ لیوان دسته دار شیر را به آرد اضافه کنید و به هم بزنید تا گلوله نشود.
کره یا روغن را اضافه کنید.
همه مواد را به هم بزنید تا وقتی که شیر تبخیر شود.
در یک ظرف دیگر، یک لیوان شیر باقیمانده را با شکر مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید.
به هم بزنید تا شکر در شیر حل شود.
تا قبل از اینکه شیر جوش بیاید، گلاب، زعفران دم کرده و هل را اضافه و با هم مخلوط کنید.
شیر، گلاب و زعفران را به مخلوطی که در مرحله اول درست کردهاید، اضافه کنید و به هم بزنید تا حدی که همه مواد به شکل حلوا و رنگ سوهان دربیاید.
بسته به حرارت و ضخامت ظرفی که انتخاب میکنید این زمان بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه متغیر است.
وقتی حلوا سوهان به غلظت دلخواه رسید، آن را در ظرف مناسب بریزید و سرو کنید.
میتوانید با قالب هم به شکل مورد نظرتان دربیاورید.
روی حلوا سوهان را با پودر پسته یا بادام و گل محمدی میتوانید تزیین کنید تا هم طعم و هم جلوه زیبایی پیدا کند.
فوت و فنهای طرز تهیه حلوا سوهان مجلسی
*در طرز تهیه حلوای سوهان، میتوانید از آردهای دیگر استفاده کنید که بهترین نوع آرد، آرد جوانه گندم است.
*از آرد مخصوص پخت نان سنگک هم میتوان در طرز تهیه حلوای سوهان مجلسی استفاده کرد.
*بعد از آماده شدن حلوای سوهان، اگر آن را در ظرف ریختید و با پشت قاشق صاف کردید، به آن حالت گهوارهای میگویند، ولی اگر از قالب برای فرم دادن استفاده کردید، حلوای مجلسیتری خواهید داشت.
*میتوانید به جای پودر هل، از ۳ تا ۴ قاشق عرق هل استفاده کنید.
*در تهیه حلوای سوهان با خامه صبحانه، باید از آب به جای شیر استفاده کنید. به این ترتیب که ۴ قاشق غذا خوری خامه را با ۲/۳ لیوان دسته دار آب مخلوط کنید و همان طرز تهیه حلوای سوهان را دنبال کنید.
*حتی میتوانید حلوای خود را به جای شیر، با شیر خشک تهیه کنید. در حلوا سوهانی بیجار و حلوای سوهانی اردکان از شیر خشک بیشتر استفاده میشود.
*میتوانید از پودر زنجبیل و کمی دارچین هم در طرز تهیه حلوا سوهان استفاده کنید.
*اگر با طعم و بوی روغن حیوانی مشکلی ندارید، میتوانید آن را با کره و روغن جایگزین کنید.
منبع: مجله کوروش
پاسخ ها