به گزارش گروه استانهای اخبار از آبادان ،علی اوسط هاشمی رئیس آموزش فنی و حرفه ای کشور دیروز در گردهمایی مدیران و استانی و ستادی سازمان فنی و حرفه ای کشور در محل آمفی تئاتر سازمان منطقه آزاد اروند گفت: می توانیم با منطقه آزاد اروند بر مبنای اینکه در مسیر صنعت و تولید است، ایجاد مراکز مهارتی در این منطقه را محقق کنیم؛ همچنین راه اندازی دپارتمان دریایی، بندری و صیادی نیز می تواند دیگر برنامه اجرایی برای منطقه آزاد اروند باشد.
او ادامه داد: احترام خاصی را به مردم منطقه آزاد اروند دارم، مردمانی در دوران دفاع مقدس از کیان مملکت دفاع کردند و از این بابت حق بزرگی به گردن ما دارند، با توجه به اینکه منطقه آزاد اروند پرجمعیت ترین منطقه آزاد کشور است به نظر می رسد هر حرکتی در این منطقه انجام شود می تواند مدل توام با موفقیت برای سایر مناطق آزاد کشور باشد.
رئیس آموزش فنی و حرفه ای کشور افزود: منطقه آزاد اروند پرجمعیت ترین منطقه آزاد کشور است و انتظار داریم که متفاوت از دیگر مناطق آزاد باشد به گونه ای که برای سرزمین خود حرف برای گفتن داشته باشد.
علی اوسط هاشمی گفت: خوشبختانه به دلیل همجواری منطقه آزاد اروند با کشور عراق می توانیم در زمینه های مختلف در این منطقه برنامه ریزی داشته باشیم و نخستین آن روی آوری به مراکز دانشگاه های فنی و حرفه ای بین المللی است که برای آن در تلاشیم تا با مدیرعامل سازمان منطقه آزاداروند به یک جمع بندی برسیم و این مهم را در کشور پایه گذاری کنیم.
او با اشاره به انقعاد تفاهمنامه های مختلف با آموزش و پرورش به منظور استفاده از ظرفیت های ملی برای ارتقای مهارت در سطح دانش آموزی گفت: به سمتی حرکت می کنیم که تحولی در آموزشگاه های آزاد و کارگاه های ثابت خود ایجاد کنیم که مشاغل جدید و بروز شده را راه اندازی کنیم.
رییس آموزش فنی و حرفه ای کشور با تأکید بر لزوم تحقق “هر شهروند منطقه آزاد اروند یک مهارت” ادامه داد: باید این مسئله را نهادینه کنیم که شرط بودن در موضع فعال و بهره مندی از تسهیلات منطقه آزاد بهره مندی از مهارت با نمره بالای ۷۰ است.
علی اوسط هاشمی همچنین با اشاره به اینکه تفاوت گواهینامه های مهارت با دانشنامه های دانشگاه در ارزش فرامرزی آنها است، گفت: صیانت از نیروی انسانی با مهارت و متخصص به عنوان اصلی ترین سرمایه ملی به عنوان یکی از خطوط قرمز سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور است.
او با اشاره بر لزوم برنامه ریزی برای حوزه کشاورزی و ارائه آموزش های لازم برای تحقق مهاجرت معکوس افزود: جوانان می توانند با تکیه بر بازوهای خود از طریق خلاقیت و مهارت آموزی نسبت به اشتغالزایی اقدام و دیگر به دنبال جذب در ادارات دولتی نباشند.
رییس آموزش فنی و حرفه ای کشور از به روز سازی و مدرن سازی مراکز آموزش فنی و حرفه ای به عنوان دیگر برنامه های این سازمان در منطقه آزاد اروند نام برد و افزود: باید در یک تواق دو جانبه به این مهم برسیم تا از عهده پاسخ به مطالبات منطبق و متناسب با نیاز جامعه برآییم زیرا در حوزه تکنولوزی شاهد تحول عظیمی هستیم و در کشورهای توسعه یافته بی شک آینده تحت تاثیر سرعت تکنولوزیست.
اوسط هاشمی بیان کرد: به غیر از این ما نمی توانیم برنامه ریزی فعالی که توانمند سازی را فعالیت ببخشد استوار باشیم، باید در منطقه آزاد برای جوانان حرف نو داشته باشیم و در برنامه ریزیمان باید به نحوی عمل کنیم که این میل و اشتیاق و راغب بودن در حوزه مهارت و با تکیه بر استعداد فردی و امید به فردای بهتر در جوانان ایجاد کند.
او ادامه داد: علاوه بر تجهیز باید ارتقای سطح علمی مربیان را در این مناطق داشته باشیم و از ظرفیت شرکای خودمان و سازمانهایی که در آنها عضویت داریم به راحتی در منطقه آزاد اروند(به دلیل نوع تردد و اقامت خارجی ها) استفاده کنیم و سطح کلاس های مهارت های بین المللی مان را با ایجاد دپارتمان های تخصصی جدید بالا ببری.
رییس آموزش فنی و حرفه ای کشور تصریح کرد: امروز به سمت تمرکز زدایی و توجه به قطب های جریان ساز که از جمله آن منطقه آزاد اروند است، روی آورده ایم چون این مناطق نیازمند مهارت در راستای اهداف اقتصادی خودشان هستند چون در مناطق آزاد، کارآفرینان و سرمایه گذاران تقاضاهایشان را مطرح می کنند و آنچه را که در قالب طرح جامع و توسعه مناطق آزاد دیده شده برای ۵ تا ۱۰ سال آینده آن، مبنای سرفصل های آموزشی و تربیت نیروی انسانی مان خواهد بود که با ایجاد مجتمع فنی در منطقه آزاد می تواند یکی از دستاوردهای این سفر باشد.
پاسخ ها