به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از اردبیل ، غلامحسین گنجی، معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل با اشاره به پایین بودن ۱.۶ درصدی نرخ سواد در سطح استان اردبیل نسبت به میانگین کشوری گفت: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، میزان باسوادی در سن واجبالتحصیل ۱۰ تا ۴۹ سال استان اردبیل ۹۳.۱ درصد بوده است.
او افزود: طبق ارزیابیهای انجام شده و با اجرای طرحهای سوادآموزی توسط مجموعه آموزش و پرورش استان اردبیل پس از سال ۱۳۹۵ به عنوان آخرین مقطع آمارگیری در این زمینه، میزان سوادآموزی این گروه سنی در این استان ۱.۵ درصد بهبود یافته است.
معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: پیشبینی میشود با اجرای طرحهای سوادآموزی، سال آینده میانگین استانی سواد در این گروه سنی از میانگین کشوری بالا برود و و با اجرای برنامه شتاب بخشی تا سال ۱۴۰۴ تمامی بیسوادان استان تحت پوشش خدمات سوادآموزی قرار گیرند.
او با اشاره به اینکه پارسال اجرای برنامههای آموزشی برای ۱۱ هزار بیسواد ۱۰ تا ۴۹ سال برنامه های آموزشی اجرا شده است افزود: آموزش و پرورش استان اردبیل امسال نیز برای سوادآموزی ۱۱ هزار بیسواد برنامهریزی کرده و تاکنون ۸۰ درصد حجم این برنامه محقق شده است.
گنجی، سوادآموزی جامعهمحور، مدرسهمحور، خانوادهمحور و اقتضائی را گفتمان حاکم بر فرایند آموزش در معاونت نهضت سوادآموزی عنوان کرد و گفت سوادآموزی اقتضائی در شرایط شیوع کرونا و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و به شکل غیر حضوری و با استفاده از ظرفیت فضای مجازی و بستههای آموزشی ادامه دارد.
او با اشاره به فعالیت هشت مرکز یادگیری محلی در استان اردبیل برای تحت پوشش قرار دادن بیسوادان استان افزود: هفت مورد از این مراکز غیردولتی و یک مورد نیز مشارکتی است.
معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل بیان داشت : در قالب طرح پیوند سواد و زندگی نیز توجه به مهارت آموزی سوادآموزان مورد توجه قرار گرفته و این طرح هم اکنون در ۲ مرکز یادگیری محلی اردبیل و مشکینشهر در حال اجراست.
گنجی با بیان این که در مجموع ۵۶ هزار بیسواد ۱۰ تا ۴۹ سال بر اساس آمار سال ۱۳۹۵ در استان اردبیل شناسایی شدهاند، افزود: آموزش این افراد بر اساس سهمیه تعیین شده برای استان، توسط یک هزار و ۴۰۰ مربی و آموزش دهنده دنبال میشود.
او اظهار کرد: برای ریشهکنی بیسوادی در استان طرحی تحت عنوان شتاب بخشی سوادآموزی تدوین شده که تا افق ۱۴۰۴ در سطح استان به اجرا درآمده و در فرایند اجرای این طرح، همه افراد بیسواد موجود تحت پوشش قرار میگیرند.
پاسخ ها