به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی اخبار ، مشکلات توزیع مواد اولیه پتروشیمی و نواقص سامانه بهین یاب امشب ۲۳ آذرماه در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با حضور صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت و مهدوی ابهری دبیرکل انجمن کارفرمایی صنایع پتروشیمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مهدوی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه دلالی در مواد اولیه صنایع ۷۰۰ میلیون دلار به صادرات ما ضرر زده است گفت: در کشور مشکل کمبود مواد اولیه نداریم، آنچه که باعث این کمبودها میشود، عدم توزیع مناسب است و اینکه ما نمیتوانیم کالا را به دست مصرف کننده واقعی برسانیم.
او ادامه داد: یک سری از افرادی که پولهایی دستشان است و نقدینگی زیادی دارند نگاه میکنند که هر جا در آنجا سود است به آن سمت و سو سوق پیدا میکنند و میخواهند از رانت استفاده کنند لذا آنها باعث میشوند تا در ظاهر احساس کنیم که کمبود کالا داریم.
مهدوی ابهری خاطرنشان کرد: در طول هشت ماه گذشته ۳ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۷۰۳ تن عرضه مواد اولیه پتروشیمی صورت گرفته است که نسبت به سال قبل ۷۰۰ هزار تن افزایش را نشان میدهد.
او با اشاره به اینکه ما برای واردات مشکلی نداریم اظهار کرد: تجار میتوانند اقدام به واردات کنند. ما کمبود نداریم اما توزیع دچار مشکل است. علت، رانت گپ ارزی است و عدهای مصرف کننده واقعی نیستند.
مهدوی ابهری با اشاره به اینکه کالا یا در انبارها نگهداری میشود، یا اینکه به آنهایی که در بورس، کالا را خریداری نمیکنند با قیمت بالاتر اقدام به فروش میکنند و یا اینکه به صورت قاچاق صادرات صورت میگیرد گفت: کالا باید به دست تولیدکننده واقعی برسد.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه شکاف ارزی نباشد، مواد اولیه به دست تولیدکننده میرسد تصریح کرد: تولید و عرضه تقریباً در مرز قرار دارند، تا پالایشگاه اراک برای اورهال میرود. یک ماه است که پروپلین نداریم که تبدیل به پلی پروپلین کنیم.
او با اشاره به اینکه باید بهینه توزیع کنیم افزود: در ۸ ماه گذشته محصولات پلیمری سه میلیون و ۷۲۰ هزار تن بوده که چهار میلیون و ۷۹ هزار تن عرضه شده است لذا ۹ درصد عرضه بیشتر از آن چیزی بوده که تعیین شده است.
مهدوی ابهری عنوان کرد: تندگویان واحدی است که واقعا مثل ساعت کار میکند و در حال تولید است، در آخر سال ۹۸، ۱۲۵ هزار تن پی جی در انبارهای تندگویان میماند و بیابانها پر میشود و از وزارت صمت برای صادرات اجازه میگیرد و البته قسمتی را هم به صورت اعتباری میفروشند تا مردم اقدام به خریداری کنند، چه اتفاقی در سال ۹۹ افتاده است که ما یک دفعه میگوییم کمبودی نیست.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ادامه داد: یک عده خریدار، شاخک هایشان تیز است، لذا هر جا منافع بود اقدام به خریداری میکنند، اگر سامانه بهین یاب درست کار کند و وصل به مالیات، برق و بیمه شود اوضاع بهتر میشود.
در حال تکمیل...
پاسخ ها