به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از اراک ، دکتر علی خدیوی، عضو هیات علمی گروه مهندسی باغبانی دانشگاه اراک در یک پروژه تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه اراک و یک دانشگاه خارجی موفق به شناسایی خصوصیات آنتی اکسیدانی پوست و آب میوه انار شد.
دکتر علی خدیوی، عضو هیات علمی گروه مهندسی باغبانی دانشگاه اراک و محقق این طرح پژوهشی در تشریح این دستاورد پژوهشی گفت: پس از انجام پژوهشهای مختلف بر روی میوه انار، نتایج نشان داد که فعالیتهای آنتیاکسیدانی پوست انارهای با پوست قرمز بیشتر از آب آنها است.
خدیوی افزود: ترکیبات مفید مستخرج از پوست انار که به عنوان ضایعات کشاورزی دور ریخته میشود، میتوانند به عنوان مواد افزودنی برای بسیاری از محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی استفاده شود.
او با بیان اینکه آنتی اکسیدانها از عوامل مهم تغذیهای هستند که نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی ما دارند اضافه کرد: این مواد رادیکالهای آزادی را که ناشی از مصرف انرژی است از بدن پاک میکنند و اگر رادیکالهای آزاد در بدن باقی بمانند میتوانند به جدار سلولها آسیب برسانند و باعث مرگ سلولی بشوند.
محقق اراکی بیان کرد: آنتی اکسیدانها محیط را از سمومی که ناشی از مصرف انرژی در سلولها است پاک میکنند و انار سرشار از آنتی اکسیدانهای بسیار قوی است که برای مقابله با سرطان فوقالعاده عمل میکنند و این میوه خوش آب و رنگ میتواند جلوی پیشرفت سرطان را نیز بگیرد.
او با اشاره به چگونگی بهره گیری از خاصیت آنتی اکسیدانی پوست انار در صنایع دارویی و بهداشتی گفت: آنتی اکسیدانها ضدچروکند و مهمترین آنتی اکسیدانهای تغذیهای ویتامینهای E و C هستند.
خدیوی تصریح کرد: ویتامین C موجود در پوست انار به قابل توجهی است که نقش موثری در ساخت کلاژن پوست بدن دارد و خاصیت ارتجاعی آن را بالا میبرد.
او گفت: آنتی اکسیدانهای مهم دیگر در پوست میوه انار شامل پلی فنولها و آنتوسیانینها هستند و از عصاره انار میتوان در تولید شامپوها، کرم و نرم کنندههای مو استفاده کرد
نتایج این مطالعه در یک مجله معتبر Q۱-JCR به نام Food Chemistry با ضریب تاثیر ۶.۶ به چاپ رسیده است که ادرس این مقاله
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S۰۳۰۸۸۱۴۶۲۰۳۲۱۶۴۶
است.
پاسخ ها