او افزود: تمایل به مصرف مواد غذایی را کبد انسان تقاضا میکند؛ اما بیشتر افراد با خوردن سردی و در ادامه با سرد شدن معده دچار بیماری یا ناراحتی میشوند. به دلیل خاصیت گرم بودن کبد، نمیتوانیم گرمی زیاد مصرف کنیم؛ بنابراین بهترین راه این است که افراد در مصرف سردی و گرمی به تعادل و تناسب برسند.
خیراندیش ادامه داد: توصیه میشود افراد با ویژگی صفرا بلغمی از مصرف مخلوط سرکنگبین (سرکه انگبین+سکنجبین) و همچنین شربت شیره انگور و آبلیمو یا مخلوط نبات داغ و لیمو غافل نشوند. با مصرف این مواد گفته شده میتوانید سردی بدن خود را تا حدی جبران کنید.
غذاهای سرد و گرم کدامند؟
این متخصص طب سنتی گفت: تمام ترشیها سرد هستند و افزایش مصرف این موارد سردی بدن را دو چندان میکند. همچنین خیار، کیوی و دوغ سردی زیادی را به خود اختصاص داده اند. در مقابل میتوان گفت تمام شیرینیها و شوریها گرم هستند. البته تمام تلخیها هم به جز کافور، خاصیت گرمی دارند.
او تصریح کرد: در بین گوشتها هم گوشت گاو، گوساله و مرغ تا حدودی سرد هستند. اما گوشت گرم محلی، گوشت شتر، بوقلمون و گوسفند خاصیت گرمی خوبی دارند.
پاسخ ها