به گزارش گروه وبگردی اخبار ، ترخینه از خیس دادن بلغور گندم یا جو در دوغ ترش به مدت ۱۰ روز تهیه میشود و در یک روش دیگر بلغور را به مدت چند ساعت در دوغ میپزند و قطعاتی از این مخلوط خمیر مانند را گلوله میکنند و پس از افزودن گیاهان بومی مانند شلغم و پونه، آن را زیر نور آفتاب خشک مینمایند یا در تنورهای مخصوص حرارت میدهند.
در استانهای کرمانشاه، لرستان، کردستان، ایلام، همدان و آذربایجان غربی ترخینه طرفدار دارِ و مردم ارمنستان، یونان، قبرس، آلبانی، بلغارستان و برخی مناطق عراق ترکیه سوریه و مصر نیز رواج دارد. ترخینه را میشد از اولین غذاهای نیمه آماده شناخت.
در استانها و شهرهای مختلف ایران آش ترخینه به روشهای متفاوتی تهیه میشود، در بسیاری از موارد ترخینه همراه عدس و سایر حبوبات، گاهی همراه شلغم و یا کلم قمری و گاهی مانند آش رشته تهیه میشود. در این مطلب قصد داریم آش ترخینه و سیراب شیردان را به شما معرفی کنیم. این غذا به علت داشتن آنتیبیوتیک طبیعی بهعنوان داروی سرماخوردگی هم شناخته میشود و همچنین این آش به دلیل داشتن سیرابی از مواد غذایی است که اثر مثبت آن در کاهش ویار در زنان باردار ثابت شده است.
مواد لازم:
ترخینه - دو عدد
پیاز - یک عدد
سبزی (تره، پیازچه، جعفری و گشنیز) - دو لیوان خرد شده
سیراب شیردان پخته و خردشده - دو لیوان
نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر - به میزان لازم
نعناع خشک، پیازداغ و سیرداغ - به میزان لازم برای تزیین و سرو
کشک - به میزان لازم برای سرو
طرز تهیه:
۱- برای تهیه آش ترخینه و سیرابی حتماً باید از قبل برنامه تهیه این غذا را داشته باشید و ترخینهها را در آب قرار دهید تا خیس بخورند.
۲- پیاز را خرد کنید و کمی تفت دهید.
۳- زردچوبه، نمک، پودر سیر و فلفل سیاه را به پیازداغ اضافه و همچنین ترخینه خیس کرده را با چهار لیوان آب به مواد اضافه کنید.
۴- سیرابی آماده یا در منزل تهیهشده را بهاندازه دلخواه خرد و به آش اضافه کنید. اضافه کردن سیرابی به این آش میتواند برای زنان بارداری که دچار ویار شدید بارداری هستند کمک مؤثری باشد.
۵- سبزی آش ترخینه را که شامل تره، پیازچه، جعفری و گشنیز خردشده است، اضافه کنید.
۶- این آش را با پیاز و نعناع و سیر داغ و مقداری کشک تزیین کنید.
ترخینه از خیس دادن بلغور گندم یا جو در دوغ ترش به مدت ۱۰ روز تهیه میشود و در یک روش دیگر بلغور را به مدت چند ساعت در دوغ میپزند و قطعاتی از این مخلوط خمیر مانند را گلوله میکنند و پس از افزودن گیاهان بومی مانند پونه، آن را زیر نور آفتاب خشک میکنند یا در تنورهای مخصوص حرارت میدهند.
منبع: خراسان
پاسخ ها