🖊آخرین اخبار

🖊آخرین اخبار

جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان
توسط ۴۹ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

خیال پردازی مصداق رشد شخصیت و مهارت های ارتباطی کودکان والدین خلاقیت ها را تقویت کنند

کارشناس ارشد روانشناسی کودکان و نوجوانان گفت: کودکان از راه خیال پردازی به بیان افکار خود می‌پردازند و برای ارتباط با دیگران تلاش می‌کنند.

خیال پردازی کودکان راهی برای بیان افکار و ایجاد ارتباط با والدین

مریم عمادعلی کارشناس ارشد روانشناسی کودکان و نوجوانان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های اخبار از اهواز ، خیال پردازی کودک را مهم‌ترین عامل رشد شخصیت و مهارت‌های ارتباطی او با دیگران دانست و گفت: کودک به وسیله تخیلات خودش با شما حرف می‌زند و جهان را با تصوراتی که دارد، تفسیر می‌کند.

او با بیان اینکه قوه تخیل ذهن کودکان را گسترش می‌دهد، افزود: همچنین در سنین پیش دبستانی کمک می‌کند تا حس همدلی نسبت به دیگران در او شکوفا شود. کودکان همانطور که بازی‌های بچگانه نشان می‌دهند، روابط خانوادگی دوستانه و همکاری را به نمایش می‌گذارند و چیز‌های بیشتری را در مورد اعمال متقابل یکدیگر می‌آموزند.

عمادعلی بیان داشت: البته خیال پردازی از تصویر‌ها و افکاری که در ذهن کودک سرچشمه می‌گیرد که واقعیت ندارند، اما بخشی از دنیای او محسوب می‌شوند، چراکه با این روش سعی در ارتباط با شما و بیان افکار خود دارد و خیال پردازی‌های او عاری از مصداق بیرونی هستند، مثلاً وقتی از صحبت کردن با عروسک، قصه گفتن برای او در رختخواب و خوابیدن این شی سخن می‌گوید، سعی می‌کند افکارش را بیان کند.

این کارشناس ارشد روانشناسی کودکان و نوجوانان، خیال پردازی کودک را نشانه پیشرفت مغز و عملکرد صحیح هوش او دانست و اظهار کرد:، اما اگر این مقوله کنترل نشود و خارج از محدوده واقعیت خیال پردازی کند آسیب زا خواهد بود، چراکه آن‌ها با استفاده از تخیلات خود به بیان دغدغه‌ها می‌پردازند و والدین باید هوشیارانه عمل کنند.

او ادامه داد: اگر والدین کودک فرصت لازم را برای سوال کردن کنجکاوی و کشف محیط به کودکان بدهند، قطعاً زمینه رشد و تخیل کودک فراهم می‌شود، چراکه تخیل او از ۲ سالگی آغاز می‌شود و تا ۱۰ سالگی ادامه دارد، اما اگر پس از ۱۰ سالگی همچنان در دنیای تخیلات خود باشد، از واقعیت دور شود و بین واقعیت و تخیل مرزی نداشته باشد، باید مورد بررسی قرار گیرد و با یک متخصص روانشناس مشورت شود.

این درمانگر کودک گفت: تخیل در کودکان ترکیبی است از قدرت ابتکار انعطاف پذیری و حساسیت در مورد تفکرات معقول و اگر والدین با تشویق و تایید رفتار کودک و فراهم آوردن زمینه‌های مساعد و تدارک وسایل و لوازم بازی‌های دلخواه او که مجموعاً می‌تواند بسیار ساده باشد قدرت تخیل و خلاقیت او را تقویت کنند، نقش بسیار مهمی در شکوفایی خلاقیت آن‌ها ایفا خواهند کرد.

مریم عمادعلی افزود: اگر تخیل کودکان و آگاهی با هم توام شوند، زمینه خلاقیت نوآوری به معنای دقیق آن فراهم شده است، البته به شرط اینکه بتوانیم تخیل کودک را شکل داده و آن را پرورش دهیم. آنچه که تفکر کودکان و نوجوانان را خلاق می‌کند قدرت تخیل و رهایی از جمود فکری است و با فراهم کردن محرک‌های حسی و ارائه اطلاعات جدید به آن‌ها میسر می‌شود.

او اظهار داشت: کودکان خلاق برای بروز و تقویت خلاقیت خود نیازمند آرامش روانی اطمینان خاطر و اعتماد به نفس قوی هستند و هرگز نباید والدین اینگونه از کودکان آن‌ها را به خاطر خیال پردازی سرزنش کنند و در واقع خیاطی خلاقیت آنان را محدود نمایند، والدین به جهت رشد و بروز خلاقیت کودکانشان باید فرصت لازم برای رشد و خلاقیت آن‌ها فراهم کرده و در رسیدن به این هدف باید به تخیل کودکان و حساس بودن نسبت به آن اهمیت قائل باشند.

🖊آخرین اخبار
🖊آخرین اخبار جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋