به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی اخبار ، حمید رضا حاجی بابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با حضور در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با سعید رضا عاملی دبیر این شورا دیدار و گفتگو کرد.
عاملی به اشاره به سوابق فرهنگی حاجی بابایی در حوزههای فرهنگی، حضور وی در جایگاه ریاست کمیسیون برنامه و بودجه را منشا اثر مثبت برای حوزه علم و فناوری و فرهنگ کشور خواند.
مجلس بعضا به مصوبات شورا توجه نمیکند
او جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی را مورد توجه قرار داد و گفت: فلسفه وجودی شورا و آثار مصوبات این شورا در پیشرفت علم و فرهنگ کشور بعضا در مجلس مورد توجه قرار نمیگیرد که باید برای نهادینه شدن این جایگاه فراقوهای، تدبیر شود.
عاملی تاکید کرد: همچنین از طرف دیگر رکن بودن مجلس شورای اسلامی در قانونگذاری کشور صیانت شود و اقدامی صورت نگیرد که موجب تضعیف آن شود.
عدم تحقق مطالبه رهبری در افزایش اعتبارات تحقیقات
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بر اساس برنامه ششم باید سهم اعتبار تحقیقات کشور به ۴ درصد میرسید که این مهم مورد تاکید و مطالبه مقام معظم رهبری نیز بوده است که همچنان شاهد عدم تحقق آن هستیم و امسال این سهم ۸۰ صدم یک درصد رسیده است.
او تصریح کرد: ما باید به نهادهای علمی یعنی آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور اهمیت فراوان دهیم که آثار تقویت آنها در هم بخشهای مرتبط با سلامت و پیشرفت کشور مشهود خواهد بود.
عاملی در بخش دیگری از سخنان خود به سرانه هزینه کرد برای مهد کودک در استرالیا که ۱۲۵۰۰ دلار است اشاره کرد و گفت: ما هزینهای برای این حوزه مهم و راهبردی نمیکنیم که زیرساخت اصلی فرهنگ و اقتصاد کشور در پرورش کودک سالم و صالح نهفته است.
عدم وجود نگاه بلند مدت به بخش فضای مجازی
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با تاکید بر اهمیت موضوع فضای مجازی و عدم وجود نگاه بلند در کشور به آن گفت: رفع تبعیض اجتماعی، عدالت و... در کشور از طریق فضای مجازی محقق میشود که در شورای عالی انقلاب فرهنگی روی آن مباحث جدی را داشتهایم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به طراحی سکوی ملی آموزشی، پژوهشی و تربیتی در این شورا گفت: در حال حاضر شاهد این هستیم که حوزههای فضای مجازی و بسترهای ایجاد شده در آموزش عالی، وزارت بهداشت و... دچار پراکندگی هستند که سکوی ملی آموزشی تربیتی و پژوهشی برای ۴ حوزه وزارت علوم، وزارت بهداشت، معاونت علمی و آموزش و پرورش ظرفیت برای هم افزایی و استفاده بهینه از ظرفیتها خواهد بود.
وجود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون وبسایت در دنیا
عاملی گفت: در دنیا یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون وبسایت با حداقل تاثیرگذاری داریم، ولی هیچ کدام آنها به تنهایی دارای اثرگذاری نیستند و تجمیع آنهاست که قدرت ایجاد میکند و منابع تاثیرگذار قدرت در فضای مجازی بسترهایی هستند که با تجمیع این دادهها ایجاد قدرت کردهاند.
او افزود: برای مثال دانشگاههای کشور تک به تک اقدام به خرید منابع کتابخانهای میکنند در حالیکه اگر همه آنها در قالب یک کنسرسیوم خرید کنند، قطعا موفقیت بهتری را شاهد خواهیم بود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تشریح مبلغ کم بودجه حوزه فرهنگ در بودجه کل کشور گفت: بودجه کل حوزه فرهنگ در کشور ۱۱ هزار میلیارد تومان است که ۱۴۰ هزار تومان سرانه یعنی روزانه ۱۰۰ تومان میشود.
او با بیان اینکه ضرورت دارد این تخصیص بودجه با سیاستهای کلان کشور انطباق بیشتری داشته باشد، گفت: در حوزه فرهنگ در حکمرانی دچار پراکندگی هستیم و در سهم بودجه نیز با کمبود مواجه هستیم و البته در حوزه فرهنگ و علم و فناوری نیاز به بازمهندسی در نظام حکمرانی داریم.
عاملی گفت: سهم حوزه فرهنگ نسبت به کل بودجه در سال ۹۳ تا ۹۷ یک درصد بوده و در سال ۹۸ هفت دهم درصد و در سال ۹۹ نیم درصد کل بودجه شده است.
او افزود: ۸۰ درصد بودجه فرهنگ هزینه حقوق و دستمزد میشود و متاسفانه مبلغی برای پژوهش، مطالعه و عملیات بسیار ناچیز است. این بدین معناست که در نظام بودجه ریزی ما تامین اعتبار برای کار اداری فرهنگ میکنیم.
پیش بینی سامان دهی آموزش عالی در مصوبه جهش تولید
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگر سخنان خود پیرامون نکته مطرح شده توسط حاجیبابایی برای ساماندهی آموزش عالی گفت: در مصوبه جهش تولید که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و ابلاغ شده است ساماندهی و بازمهندسی آموزش عالی کشور دیده شده است.
او تصریح کرد: بهروزرسانی نقشه جامع علمی کشور که ماموریتهای جدید برای این حوزه طراحی میشود نیز در دستور کار قرار دارد.
پاسخ ها