او درباره میزان صادرات زغال سنگ، بیان کرد: متاسفانه بیش از یک ماه است که صادرات این محصول به دلیل اختصاص عوارض ۲۵ درصدی روند نزولی داشته است و روز به روز کار را سخت تر می کند.
دبیر انجمن زغال سنگ ایران ادامه داد: دولت برای افزایش رونق اقتصادی باید سیاست گذاری بلند مدت داشته باشد و از ارائه بخشنامه های لحظه ای دست بردارد. اگر در معدن قوانین ثابت شود، رونق خواهد گرفت و به اقتصاد کشور کمک شایانی خواهد کرد.
صمدی افزود: در بخش معدن سرمایه گذاری ها بلند مدت است بدین معنا که اگر امروز شروع به کار کنیم، ۵ سال دیگر به بهره برداری خواهیم رسید و از این رو باید بدانیم در ۵ سال دیگر بازار چگونه است. قوانین، صادرات، واردات و تمام موارد را باید پیش بینی کرد تا بتوان به سرمایه رسید.
دبیر انجمن زغال سنگ ایران تشریح کرد: زمانی که آینده مبهم است، فضای غیر شفاف و غیر قابل پیش بینی در صنعت معدن رخ خواهد داد. زمانی که فضا غیرشفاف باشد ریسک پذیری در معدن افزایش یافته و سرمایه گذاری کم می شود.
صمدی یکی از عمده مشکلات معدنکاران زغالسنگ را نابرابری نرخ داخلی با نرخ بازارهای جهانی دانست و گفت: نرخ بازارهای داخلی زغال سنگ در برابر نرخ جهانی آن کم است. تفاوت نرخ ۲ برابری بازار جهانی و بازار داخلی باعث تمایل معدنکاران به صادرات می شود، اما به دلیل اینکه قراردادهای بلندمدت با ذوب آهن دارند مجبور هستند به تعهد خود عمل کنند.
پاسخ ها