به گزارش گروه وبگردی اخبار ، درست کردن انواع ژله انار و دسرهای رنگارنگ به یکی از جذابترین سنتهای ما در شب یلدا تبدیل شده است. ترکیبی از طعمها رنگها که با چاشنی خلاقیت هر سال ظاهری متفاوت به خود میگیرند و اعضای خانواده را شگفت زده میکنند. در این مقاله میتوانید طرز تهیه ژله انار و تخم شربتی یا همان دانه چیا به سبک یلدایی چند رنگ و لایهای لیوانی با شیر و بدون بستنی یا با بستنی مخصوص شب یلدا را در ادامه بخوانید.
مواد لازم
پودر ژله انار یا توت فرنگی: ۱ بسته و نیم
شیر: ۲ لیوان دستهدار
آب انار: ۱ لیوان دستهدار
شکر ۳/۴، ۲ لیوان دستهدار
پودر ژله آلوئهورا: یک بسته و نیم
وانیل: به مقدار لازم
انار: به مقدار لازم برای تزئین
تخم شربتی: به مقدار لازم (اختیاری)
طرز تهیه
طرز تهیه ژله یلدایی به صورت ژله خرده شیشه و ژله چند رنگ و لایهای مرسوم است. برای تهیه ژله چند رنگ و (سه لایه) به این صورت عمل کنید که ابتدا باید لایه زیرین دسر را آماده کنید. برای این کار باید انتخاب کنید که اول از همه دوست دارید ژله سفید را اضافه کنید یا قرمز. ما در این طرز تهیه ابتدا لایه سفید را با شیر درست میکنیم. برای این کار باید پودر ژله آلوئهورا را با ۱ لیوان آب داغ مخلوط کنید و بعد داخل مایکروویو یا روی بخار کتری قرار دهید و خوب هم بزنید و مقداری وانیل به آن اضافه کنید. حال برای تهیه این ژله انار لایهای باید ۲ لیوان شیر را با مقداری شکر ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید تا حل شوند. توجه داشته باشید که شیر نباید جوش بیاید و فقط باید گرم شود.
بعد از گرم شدن و مخلوط شدن شکر و شیر، ۱ لیوان از شیر را به ژله اضافه کنید و خوب هم بزنید. در این مرحله اگر دوست داشته باشید میتوانید تخم شربتی نیز به لایه سفید اضافه کنید. سپس یک لایه از این ژله را در قالب دسر یا لیوان بریزید و در یخچال قرار دهید تا به خوبی خودش را بگیرد. توجه داشته باشید که اگر دوست دارید ژلهها کمی سفتتر شوند، بهتر است هر لایه را کامل پر نکنید و به صورت نصفه به آن اضافه کنید.
در این مرحله از طرز تهیه ژله یلدایی باید لایه دوم ژله را که به رنگ صورتی است آماده کنید. برای این مرحله باید نصف بسته ژله انار یا توت فرنگی را با نصف بسته ژله آلوئهورا ترکیب کنید. سپس به اندازه ۱ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و آن را داخل مایکروویو یا روی بخار کتری قرار دهید تا خوب حل شود. بعد از حل شدن ژله ۱ لیوان باقی مانده از شیر گرم را به ژله اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد از سفت ژله لایه اول ژله این لایه را روی آن بریزید.
برای طرز تهیه ژله انار با پودر ژلاتین باید یک لایه ژله قرمز به قسمت روی دسرها اضافه کنید. برای این کار یک بسته ژله قرمز را با ۱ لیوان آب جوش ترکیب کنید. سپس مواد را به روش بن ماری روی بخار کتری یا ۱ دقیقه درون مایکروویو گرم کنید و خوب هم بزنید. بعد از شفاف شدن ژله، یک لیوان آب انار سرد به آن اضافه کنید. بعد از خنک شدن لایه دوم ژله این لایه را به قالب ژله یا لیوان ژله اضافه کنید.
طریقه سرو کردن ژله انار ۳ لایه لیوانی
بعد از آماده شدن ژله و زمانی که همه لایهها خوب خود را گرفتند و ژله سفت شد، در زمان سرو دسر، مقداری انار دون کنید و برای تزئین روی هر دسر بریزید. برای تنوع بخشیدن به رنگ دسر و جذابتر به نظر رسیدن آن میتوانید یک برگ نعناع روی انارها قرار دهید. میتوانید طبق سلیقه خودتان دسر را با چیدمان انار و خلال پسته تزئین کنید. این دسر زیبا و خوشمزه را در شب یلدا و برای دورهمیهای خانواده خود درست کنید و از طعم خوشمزه و ظاهر زیبای آن لذت ببرید. با این روش ژله را به صورت لیوانی یا در قالب و ظرف ژله در هر چند رنگ و لایه که بخواهید میتوانید درست کنید. ژله رنگین کمانی هم به همین ترتیب آماده میشود.
منبع: مجله کوروش
پاسخ ها