به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار ازلرستان ، شیرزاد نجفی ،مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان روز دوشنبه به رسانهها اعلام کرد: در سال جاری و با هدف کنترل فرسایش تودهای در حوزه سراب بیشه در جنوب شرق شهر دورود یک طرح تثبیت و پایدار سازی زمین لغزش با بیش از ۲۳ میلیارد ریال اعتبار در حال اجرا میباشد.
او بیان کرد: در منطقه سراب بیشه دورود در گسترهای به مساحت ۲۷ هکتار عملیات پایدار سازی و کنترل فرسایش تودهای در سطح مراتع تخریب شده منطقه در حال اجرایی شدن است.
او افزود: این منطقه در اثر بارشهای سنگین اوایل سال ۹۸ به شکل یک زمین لغزش پیچیده با ایجاد یک جریان گِلی، واریزهای به طول سه کیلومتر علاوه بر خسارت به مراتع منطقه، باعث تخریب بخشی از باغات منطقه، تخریب راه ارتباطی روستای اندیکان، آسیب جدی به جاده ارتباطی دورود به چم چیت و یک تهدید جدی برای راه آهن شمال به جنوب در این منطقه بشمار میرفت.
نجفی همچنین حفاظت از خاک و کنترل رسوب وارده به شبکه رودخانههای استان در جهت احیای مراتع تخریب شده را وظیفه منابع طبیعی دانست و اضافه کرد: فاز اول این پروژه با اعتبار ۲۳ میلیارد ریال کلنگ زنی شد و پیمانکار در مدت ۹۰ روز عملیات تثبیت و پایداری این منطقه را در سطح ۲۷ هکتار اجرا میکند.
او گفت: با استفاده از وسایل راهسازی و صرف بیش از چهار هزار ساعت، بیش از ۳۰۰ هزار متر مکعب خاک برداری و خاک ریزی با تراکم بیش از ۸۵ درصد جهت اصلاح هندسی مناطق زمین لغزشی به شکل تسطیح زمین و تراس بندی انجام شده است.
او اضافه کرد: جهت زهکشی و هدایت آبهای سطحی به خارج از توده لغزشی، یک کانال به طول بیش از یکهزار و ۱۰۰ متر احداث شده است.
نجفی گفت: در عین حال اجرای دو دایک با عمق بیش از چهار متر و عرض ۶ متر جهت توزیع مولفههای رانشی و یک دیوار گابیونی بخشی دیگر از عملیاتهای اجرایی در این منطقه میباشد.
او افزود: همزمان با عملیات اجرایی مطالعات این پروژه به شکل مطالعات ژئو تکنیک، ژئو فیزیک و نقشه برداری با استفاده از پهباد و جی پی اس انجام و در هر مرحله از کار، موارد فنی در جهت افزایش ضریب پایداری توده لغزشی در دستور کار مجریان قرار گرفته است.
نجفی بیان کرد: تکمیل کانال زهکش آبهای سطحی با استفاده از بلوکاژ سنگی دیوارهها و کف کانال، دیوارههای برشی در طول و عرض کانال و مرمت بخشهای نیمه تمام از جمله اجرای کانالهای حاشیهای جهت هدایت آبهای وارده از مناطق مجاور به توده لغزشی به داخل کانال زهکش و اجرای عمیات بیو لوژیکی به شکل بذر پاشی و بذر کاری در جهت کنترل فرسایش سطحی ناشی از بهم خوردگی ساختمان خاک در اثر تردد ماشین آلات راه سازی به عنوان فاز ۲ این پروژه میباشد که در صورت تامین منابع مالی در سال جاری و اوایل سال ۱۴۰۰ انجام خواهد شد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان اضافه کرد: با اجرایی شدن کامل این پروژه علاوه بر احیای مراتع تخریب شده منطقه و کنترل بار رسوبی وارده به رودخانه سزار به عنوان سرشاخه اصلی سد دز، ضریب ایمنی ابنیه و سازههای پایین دست ازجمله راه، راه آهن، باغات منطقه نیز تامین خواهد شد.
پاسخ ها