«رادنی مارتین»، قاضی بازنشسته و از کارکنان سابق کنگره آمریکا در این مصاحبه گفت: «بریتانیا و آمریکا سابقهای طولانی از فعالیتهای مخرب در ایران و سایر کشورهای دنیا دارند. این کشور اغلب از تشکیلات دیپلماتیک خود به عنوان پایگاههای جاسوسی استفاده میکنند.»
وی اضافه کرد: «بریتانیا و آمریکا هر دو در کنار آمدن با این واقعیت که امپراطوریهای رو به افول هستند گرفتار مشکل هستند. درباره بریتانیا، وضع دشوارتر است، چون آنها الان کشوری هستند که زمانی امپراطوری بودهاند و الان جایگاهی غیر از این که سگ دستآموز آمریکا هستند، ندارند.»
مارتین در ادامه اظهاراتش به حضور میلیونی مردم ایران در مراسم تشییع سپهبد حاج قاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پرداخت. او گفت: «چند روز پیش که میلیونها ایرانی برای ابراز خشم از ترور ژنرال سلیمانی به خیابانها آمدند نفس در سینه دنیا حبس شد.»
تحلیلگر آمریکایی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا ایران باید سفیر انگلیس را اخراج کند گفت: «مسیر صحیح دقیقاً همین است. ایران باید نمایندگان دیپلمات خودش را از لندن احضار کند و بعد نمایندگان انگلیس را اخراج کند. سفیر انگلیس با دخالت در مسائل داخلی ایران، پروتکل دیپلماتیک را نقض کرده است.»
«راب مکایر»، سفیر انگلیس در ایران روز شنبه بهدلیل آنچه «تحریک و سازماندهی تحرکات مشکوک» مقابل دانشگاه امیرکبیر خوانده شده بود برای ساعاتی بازداشت و سپس آزاد شد.
یک منبع آگاه امنیتی گفته که مکایر بعد از حضور مقابل دانشگاه، مشغول تحریک و ساماندهی معترضان بوده و بعد از آن که نیروهای امنیتی به او مشکوک شدند وی را داخل یک مغازه بازداشت کردند.
این مقام امنیتی ابراز کرد: «سفیر انگلیس بعد از آنکه در حال تحریک و تصویربرداری از معترضان با نیروهای امنیتی مواجه شد، ترس و نگرانی از لو رفتن و بازداشت در او کاملاً نمایان بود؛ ترس زیادی به او غالب شده بود، اما نیروهای امنیتی بر اساس قانون وی را تنها بازداشت کرده تحویل وزارت امور خارجه دادند.»
وی در پایان گفت: «انگلیسیها همواره، وحدت و همدلی ملت ایران را تهدیدی برای خود تلقی کردهاند لذا بعد از حضور میلیونی آحاد مردم در مراسم تشییع پیکر سردار سلیمانی در حال برنامهریزی برای انتقام از مردم ایران هستند.»
منبع: تسنیم
پاسخ ها