علی ظفری کارشناس محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی اخبار ، با بیان اینکه سالانه حدود ۱۷ هزار هکتار جنگل در ایران دچار آتش سوزی میشود، اظهار کرد: بر اساس آمارها باید گفت که آتش سوزی جنگلها در ایران از حد طبیعی خود گذشته است و نمیتوان همچون گذشته آن را امری طبیعی و اکوسیستمی دانست.
او افزود: آتس سوزی جنگلها را میتوان فاجعهای زیست بومی دانست که علاوه بر از بین رفتن طبیعت و جنگلهای طبیعی، تعداد زیادی از حیوانات بومی و پرندگان نیز نابود میشوند، سازمان محیط زیست باید در اولین فرصت به دنبال علل آتش سوزی جنگلها چه عوامل انسانی و چه غیر انسانی برود.
این کارشناس محیط زیست تصریح کرد: در سال جاری تعداد زیادی از درختان جنگلهای ما طعمه آتش شدند و خسارات غیر قابل جبرانی بر طبیعت و محیط زیست ما وارد شد که نتیجه آن در نسلهای بعدی مشخص خواهد شد.
ظفری با اشاره به اینکه در تیرماه سال ۹۸، ۱۰۰ هکتار از جنگلهای استان لرستان در آتش سوخت، افزود: جبران پوشش گیاهی در هر منطقهای که در آن آتش سوزی اتفاق میافتد، زمان زیادی میبرد که باید سازمان محیط زیست با همراهی ساکنان بومی و محلی هر منطقه آن را باسازی کند.
این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه علت ۹۵ درصد آتش سوزی جنگلها، عامل انسانی است، گفت: هر سال آتش سوزیها در فصول تابستان و پاییز شدت میگیرد، اما آمار آتش سوزی جنگلها در چند سال اخیر از حالت طبیعی خودش خارج شده است.
پاسخ ها