به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی اخبار ، بسیج و کارکردهایش امروز و با گذشت بیش از چهل سال از تاسیس آن در بسیاری از صحنه ها در کشور ظهور و بروز دارد؛ به نحوی که شاید بتوان گفت که هر کجا تفکر بروکراتیک و پیچ و خم های اداری مانع از اجرای کارها بوده تفکر بی آلایش و خاکی بسیجی وارد میدان شده و بسیاری از مشکلات را حل کرده است؛اما بهتر است در ابتدا به تاسیس بسیج و ایده تاسیس آن نگاهی بیندازیم و درباره آن کمی بیشتر بدانیم.
هنگامی که حضرت امام خمینی (ره) دستور و فرمان تشکیل سازمان بسیج مستضعفین را در تاریخ ۵ آذرماه ۱۳۵۸ را صادر کردند، حتما این ایده را با یک برنامه ریزی و وسعت دید مطرح و اجرایی کردند، چرا که در سخنانی فرمودند که «مملکتی که ۲۰ میلیون جوان دارد، باید بیست میلیون ارتش داشته باشد.» البته اهمیت و ارزش و منزلت بسیج به قدری بالاست که امام خمینی (ره) در یکی از موارد میگویند که من هم بسیجیام. کمتر از یکسال پس از صدور این فرمان یعنی در ۳۱ شهریورماه سال ۱۳۵۹ ارتش بعثی به کشورمان حمله و کشورمان را به یک جنگ تحمیلی و فرسایشی وارد کرد.
بسیج ظرفیتی است که با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به وجود آمد و به مردم ما کمک کرد تا بسیاری از جوانان و نوجوانانی که دلبسته انقلاب اسلامی و خدمت به مردم و کشورشان بودند بتوانند در این عرصه ظهور کرده و خدماتشان را عرضه کنند. یکی دیگر از عرصههایی که این نیروهای مردمی توانستند به مردم کمک کنند ساماندهی و آموزش نیروهای مردمی تحت سازمان بسیج بود که کشورمان توانست با استفاده از همین ظرفیت در عرصه میدانی جنگ تحولات بسیاری را ایجاد کند.
تاکنون درباره نقش بسیج و اتحاد نیروهای مردمی توسط این نهاد برای حضور در جبهههای نبرد حق علیه باطل بسیار صحبت شده است. اما آنچه اهمیت دارد نقش بسیج در رشد و تداوم ریشههای انقلاب اسلامی در میان تودههای مردم با استفاده از توان خود آن هاست. بسیج در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به خصوص پس از پایان یافتن جنگ تحمیلی توانست تا ایجاد هستههای مردمی در هر کدام از اقشار نظیر مهندسین، حقوقدانان، ورزشکاران، هنرمندان، اساتید، پزشکان و سایر بخشها از ظرفیت همه مردم ایران اسلامی برای رشد و اعتلای کشورمان استفاده کند.
یکی از عرصههایی که کشورمان از دیرباز در آن برجسته و شاهص بوده است حوزه ورزش و انواع مختلف آن هاست. یکی از بانوان بسیجی کشورمان به نام فریسا نکومنش راد توانسته است در این حوزه بسیار موفق عمل کند و یکی از بانوان بسیجی شاخص به شمار میرود.
فریسا نکومنش راد یکی از بانوان بسیجی سپاه محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ است که توانسته در انواع رشته های ورزشی مهارت و افتخارهای بسیاری را کسب کند. این بانوی بسیجی درباره نحوه ورود خود به بسیج اینگونه تعریف میکند: « من از دوره دبیرستان و نوجوانی با بسیج آشنا شدم و عضو بسیج شدم و در حال حاضر هم عضو فعال بسیج سپاه تهران بزرگ هستم و در خدمت عزیزان در بخش ورزشهای هوایی و دریاییِ بخش بانوان انجام وظیفه میکنم. خیلی دوست داشتم برای کشورم کاری انجام بدهم که بسیج این بستر را برای من آماده کرد.»
او با کوشش و ممارست در رشته های ورزشی توانسته است تا به عنوان مدرس بین المللی غواصی و نجات غریق از فدراسیون ایران و فرانسه، معلم خلبان پرواز از هواپیمایی کشوری و همچنین ملوان کشتیهای زیر ۵۰۰ تن از سازمان کشتیرانی جمهوری اسلامی برسد. البته خانم نکومنش راد دوره پرواز با چتر پالاگلایدر را هم گذرانده و از سال ۸۰ پرواز و غواصی را ادامه داده است.
یکی از ویژگیهایی که در این بانوی بسیجی متجلی است دستیابی به افتخارات متعدد با حفظ حجاب و شئونات اسلامی است و در واقع هیچ گاه حجاب برایش محدودیت ایجاد نکرده است. این خصوصیت اخلاقی وی باعث شد تا از دستان رهبر انقلاب اسلامی نیز تقدیرنامه دریافت کند.
او که از ۱۸ سال گذشته تاکنون بعنوان مدرس بینالمللی فدراسیونهای ایران، ایتالیا، فرانسه و آمریکا فعالیت دارد، شرح یکی از افتخاراتش را چنین بیان میکند: « من پرچم ایران را در دریای آبی و عمق ۴۰ متری اقیانوس هند نصب کردم. همچنین برای زنده نگه داشتن یاد و نام شهدای ۸ سال دفاعمقدس و سردار سلیمانی بنر یادواره شهدای کشورمان را در مرزهای آبی کشور نصب کردم. از طرف دیگر برای اثبات صلحطلبی کشور عزیزمان برای نخستین بار رکورد پرواز هوایی در مرز هوایی ایران و پاکستان را در چابهار زدم.»
خانم نکومنش راد همچون سایر دوستان و یارانش در بسیج میخواهد به دنیا بگوید که ایران اسلامی هیچگاه جنگ طلب نبوده و همواره به دنبال صلح و دوستی است. او در این باره میگوید:« ما ایرانیها جنگطلب نیستیم و مهمترین دلیلم برای زدن رکوردهای طولانی همین موضوع است. اما اگر تعرضی به خاک کشور شود، حتماً همه یکدل و همنفس تا پای جان با دشمن میجنگیم. من هم برای دفاع از مرزهای آبی کشورم همیشه آمادهام تا در صورت کوچکترین نگاه چپ دشمن تا جان در بدن دارم مبارزه کنم.»
او همچنین پس از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی تمام مدالهای افتخارش را به رهبر انقلاب و خانواده شهید سلیمانی هدیه کرده و معتقد است که راه رهبر انقلاب و شهید سلیمانی را ادامه خواهد داد، چراکه دوست دارد تا همانند آنها در مقابل ابرقدرتها بایستد.
برای او بیوزنی آسمان و زمین لذتبخشترین قسمت کار پرواز و غواصی است. او میگوید: «وقتی برای نخستین بار به عمق دریا و مرجانها رسیدم و صدایی جز تنفس خودم نشنیدم، سجده شکر خدا را به جا آوردم که به من اینقدرت داد تا سفر به عمق دریا یا حتی آسمانها را تجربه کنم.»
خانم فریسا نکومنش راد تاکنون توانسته است تا رکوردهای زیر را به نام خود ثبت کند.
رکورد حمل نجات غریق در طول ۱۴۰۰متر با حمل غریق ۶۵ کیلویی در مدت زمان یک ساعت برای نخستین بار در ایران
۱۹۰۰متر غواصی بدون دست در دی ماه و آب صفر درجه و تقدیم آن به شهید سلیمانی
رکورد ۱۴۰۰متر زیر آب به مناسبت جشن چهل سالگی انقلاب اسلامی
۱۰ ساعت غواصی زیر آب و در استخر شهید کشواد تهران به یاد شهدای غواص
پرواز تا ۳ هزارمتر بالای شهر تهران
شنای ۳ ساعت و چهل دقیقه در تاریکی شب در آبهای نیلگون خلیجفارس
اولین پرواز مرزی بین ایران و پاکستان
پاسخ ها