رضا الفت نسب رئیس اتحادیه کسب وکارهای مجازی در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی اخبار ، در خصوص اهمیت اخذ جواز از سوی اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی اظهار کرد: کسبهای اینترنتی که مجوز فعالیت آنها از سوی اتحادیه صادر شده باشد، ثبت شکایت و پیگیری آن مطمئن انجام میگیرد.
وی افزود: متاسفانه به دلیل کلاهبرداریهایی که از طریق فروشهای اینترنتی صورت میگیرد، عموم مردم اعتماد خود را نسبت به این نوع از کسب وکار از دست داده اند.
رئیس اتحادیه کسب وکارهای مجازی با ذکر این مطلب که تمام شکایات مردمی به نتیجه میرسند بیان کرد: کلاهبرداری از کسب و کارهای دارای مجوز نیز رخ میدهد، اما در صورتی که کسب و کار مورد نظر دارای مجوز از سوی اتحادیه باشد، خسارت وارد شده به فرد شاکی جبران میشود.
الفت نسب ادامه داد: برخی از مردم ادعا میکنند که کلاهبرداری از آنها صورت گرفته، اما با وجود ثبت شکایت، هیچ پاسخ مثبتی از این پیگیری دریافت نکردند که قطع به یقین کسب وکار مورد نظر فاقد جواز کسب بوده است.
وی تصریح کرد: جواز کسب اتحادیه از سوی نظام صنفی کشور صادر میشود و تمام فعالیتها در مصوبههای مختلف قانون نظام صنفی دیده میشود، براین اساس هر کسب وکار اینترنتی که این جواز را داشته باشد، فعالیت آن قانونی و کسب و کارهای فاقد مجوز فعالیتشان غیر قانونی است.
رئیس اتحادیه کسب وکارهای مجازی ابراز کرد: برخی از سایتهای فروشنده محصول دارای مجوزی از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک هستند که تحت عنوان نماد اعتماد الکترونیک به آنها داده میشود که اکثرا فاقد جواز کسب از سوی اتحادیه هستند.
الفت نسب افزود: خرید از این سایتها با ریسک بالایی همراه است و مردم قبل از انجام خرید حتما از وجود جواز کسب اتحادیه اطمینان داشته باشند چراکه پیگیری شکایات از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک از طریق مبادی قانونی صورت نمیگیرد.
وی اظهار کرد: نمیتوان مدعی به این قضیه شد که مردم به سایتهایی که فقط نماد اعتماد دارند، اعتماد نکنند، اما فعالیت آنها بنا بر مصوبههای قوانین نظام صنفی کشور، غیر قانونی است.
رئیس اتحادیه کسب وکارهای مجازی با اشاره به کسب و کار در شبکههای اجتماعی عنوان کرد: هر گونه کسب و کاری که در بستر شبکههای اجتماعی انجام میگیرد غیر قانونی است و هیچ جوازی نه از سوی اتحادیه و نه از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک دریافت نمیکنند.
الفت نسب ادامه داد: طی سال گذشته ۳ هزار و ۱۶۸ مورد شکایت در سامانه اتحادیه کسب وکارهای مجازی ثبت شد که ۱۰۴ مورد در حال بررسی، ۱۴۰ مورد به مراجع قضایی ارجاع داده شدند و مابقی به نتیجه رسیدند.
وی بیان کرد: با شیوع ویروس کرونا فعالیت فروشگاههایی که کالاهای مصرفی روزانه عرضه میکردند افزایش یافت و به طبع همین موضوع شکایت از این فروشگاهها نیز نسبت به گذشته بیشتر شد.
رئیس اتحادیه کسب و کارهای مجازی در پایان گفت: افزایش میزان شکایات نسبت به سالهای گذشته به دلیل نوسانات ارزی است همچنین بیشتر آنها در زمینه اقلام برقی و وارداتی رخ میدهد.
پاسخ ها