مهدی بماندشتی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فهرج در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های اخبار از کرمان ، گفت: فرآوردههای خام دامی نیازمند حمل و جابه جایی با خودروهای دارای مجوز حمل قرنطینهای بهداشتی است و با خودروهای دوره گردی که بدون مجوز و با شرایط غیر بهداشتی اقدام به فروش ماهی و فرآوردههای خام دامی در شهرستان میکنند، برخورد میشود.
او افزود: دست فروشان نمیتوانند امکانات مورد نیاز برای حمل و نقل و نگهداری ماهی را فراهم کنند، از این رو احتمال فساد ماهی به شدت افزایش مییابد و این موضوع میتواند سلامت شهروندان را به مخاطره بیندازد، علاوه بر این، گاهی ماهی برای اینکه به فروش برسد چند روز در معابر عمومی گردانده میشود و از آنجایی که مدت زمان کمی از تاریخ انقضای ماهیهای مذکور باقی مانده است، احتمال اینکه ماهی فاسد به دست مشتری برسد، بسیار بالا است.
بماندشتی تصریح کرد: لزج نبودن، پولک داشتن، رنگ صورتی شفاف آبشش ها، بدن سخت و قابل ارتجاع و چشمهای محدب نشان از تازه بودن و سلامت ماهی است و شهروندان در حین خرید و یا مصرف میتوانند آن را تشخیص دهند.
او بیان داشت: ماهی تازه باید در دمای صفر تا ۴+ درجه سانتیگراد در یخچال و ماهی منجمد در دمای منهای ۱۸ درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود و هر گونه عرضه خارج از این حیطه ممنوع است.
رییس شبکه دامپزشکی فهرج گفت: فرآوردههای دامی و پروتئینی موجب ارتقاء ایمنی میشود و نباید در استفاده از این مواد کوتاهی شود.
بماندشتی از شهروندان خواست: فرآوردههای خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مراتب را به شبکه دامپزشکی و یا شماره تماس ۴۴۲۸۱۰۰۸ اطلاع دهند.
پاسخ ها