🖊آخرین اخبار

🖊آخرین اخبار

جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان
توسط ۴۹ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

دلیل خستگی صبحگاهی چیست؟

دلیل خستگی صبحگاهی چیست؟

به گزارش گروه وبگردی اخبار ، کارکرد نادرست چیزی در بدن است. شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که صبح از خواب بیدار شده و همچنان با احساس خستگی بیش از حد مواجه باشید. این در شرایطی است که از خلق و خوی خوبی خوردار نیستید و تمایلی به انجام هیچ کاری در طول روز ندارید. اگرچه خواب خوب شبانه کاملا ضروری است، اما خستگی صبحگاهی می‌تواند به دلایل دیگری شکل بگیرد.

اگر به اندازه کافی خوابیده باشید، خسته از خواب بیدار شدن شرایطی طبیعی نیست. به گفته کارشناسان، خستگی صبحگاهی مکرر می‌تواند نشانه‌ای از برخی بیماری‌ها باشد و این مساله را باید با پزشک خود مطرح کنید.

اگر به اندازه کافی خوابیده باشید، خسته از خواب بیدار شدن شرایطی طبیعی نیست. به گفته کارشناسان، خستگی صبحگاهی مکرر می‌تواند نشانه‌ای از برخی بیماری‌ها باشد و این مساله را باید با پزشک خود مطرح کنید.

علائم

از علائم خستگی صبحگاهی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرگیجه هنگام برخاستن از تخت
- خشکی دهان
- درد عضلانی
- ناراحتی دستگاه گوارش
- لرز
- فشار خون پایین (کم فشاری خون)
- خشکی چشم

دلایل

خستگی صبحگاهی در بلند مدت به خودی خود یک بیماری نیست و نشانه‌ای از کارکرد نادرست چیزی در بدن است. در این شرایط به نظر می‌رسد که از انرژی کافی برای انجام وظایف روزانه خود برخوردار نیستید.

همه ما می‌دانیم که خواب ناکافی به طور معمول رایج‌ترین دلیل خستگی صبحگاهی است، اما موارد دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند در این زمینه نقش داشته و البته جدی‌تر از کمبود خواب باشند. در صورت تجربه خستگی صبحگاهی پایدار برای حداقل دو هفته بهتر است برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید.

مشکلات قلبی

پزشکان به طور کلی چند ساعت ابتدایی صبح را از جمله خطرناک‌ترین ساعات عنوان می‌کنند.
آن‌ها اغلب به آنچه سنکوپ نام دارد و از فشار خون پایین ناشی می‌شود، اشاره می‌کنند که به دلیل کاهش گردش خون در مغز رخ می‌دهد. به علائم خود توجه داشته و آن‌ها را نادیده نگیرید. اگر خستگی صبحگاهی ادامه دارد، به ندرت از سطوح انرژی کافی برخوردار هستید یا کمی سرگیجه دارید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

مشکلات هورمونی: کم کاری تیروئید

افراد مبتلا به کم کاری تیروئید با کمبود هورمون تیروئید مواجه هستند که بر عملکرد‌های بدن تاثیر می‌گذارد. کمبود هورمون‌ها موجب کند شدن متابولیسم بدن می‌شود که کاهش توانایی‌های عملکردی انسان را به همراه دارد. شما احساس خستگی و بی حالی را تجربه خواهید کرد. خستگی ناشی از کم کاری تیروئید اغلب هنگام صبح بیشتر به چشم می‌آید.

مشکلات عاطفی

کارشناسان اغلب به این نکته اشاره دارند که نحوه مواجهه و تعامل فرد با ساعات صبحگاهی بازتابی از سلامت جسمانی و عاطفی وی است. در آن لحظه شما در برابر یک روز کاری کامل، مراقبت از کودکان، و وظایف دیگر قرار دارید. اگر وضعیت عاطفی شما خوب نباشد، انجام هر وظیفه‌ای می‌تواند طاقت فرسا به نظر برسد.

افسردگی به طور معمول موجب درد‌های عضلانی، خستگی شدید، بی علاقگی، و غم و اندوه کلی می‌شود. بی تردید، یکی از دشوارترین لحظات برای افراد مبتلا به این بیماری زمانی است که صبح‌ها از خواب بیدار می‌شوند.

تغذیه ضعیف و رژیم‌های غذایی شدیدشما باید به رژیم غذایی خود توجه ویژه‌ای داشته باشید. گاهی اوقات، افراد تصمیم می‌گیرند تا برنامه‌های غذایی سخت و محدود کننده‌ای را دنبال کنند که می‌تواند در نهایت به بی تعادلی‌های تغذیه‌ای بسیار شدید منجر شود.

رژیم‌های غذایی شدید می‌توانند موجب بی تعادلی‌های متابولیک شوند که امکان مواجهه با خستگی شدید، غش کردن، یا اختلالات هیدروالکترولیت با سدیم و پتاسیم را افزایش می‌دهد. این شرایط نیز می‌تواند به مشکلات قلبی، آریتمی (ضربان نامنظم قلب)، و حتی حملات قلبی منجر شود.

مبارزه با خستگی صبحگاهی

اگر بیش از دو هفته است که با خستگی صبحگاهی مواجه هستید به پزشک مراجعه کنید. این می‌تواند با شرایطی که قبلا تشخیص داده شده است مانند یک مشکل قلبی، پرفشاری خون، و آریتمی در ارتباط باشد.

از نظر عاطفی از خود مراقبت کنید. اگر صبح که از خواب بیدار می‌شوید، دوست ندارید روز خود را آغاز کنید و ترجیح می‌دهید تمام روز را در تختخواب باقی بمانید، دلیل این شرایط را از خود بپرسید. با مشکلات خود روبرو شده و حمایت عاطفی از خانواده و دوستان خود دریافت کنید. آرامش و شادی منبع فوق العاده انرژی برای مبارزه با خستگی است.

مراقب رژیم‌های غذایی که دنبال می‌کنید باشید. از دریافت مواد مغذی به میزان کافی، مصرف مواد غذایی مختلف و تامین آب مورد نیاز بدن اطمینان حاصل کنید.

صبحانه را هیچگاه حذف نکنید. این یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی روز است و می‌تواند انرژی کافی برای مبارزه با خستگی را در اختیار شما قرار دهد. میوه‌ها و منابع فیبر را در رژیم غذایی خود بگنجانید. در همین راستا، شما می‌توانید جو دوسر، سیب، توت فرنگی، بلوبری، موز و مغزدانه‌ها را در وعده غذایی صبحانه استفاده کنید که منبع خوبی برای کسب انرژی و بهبود خلق و خو هستند.

آنچه را نیاز دارید از شب پیش تدارک دیده تا هنگامی که صبح از خواب بیدار می‌شوید همه چیز آماده و در دسترس شما باشد و در آرامش صبحانه خود را میل کنید.

دمنوش‌هایی که از زنجبیل، جینسینگ، یا ماکا تهیه می‌شوند را حداقل سه بار در هفته همراه با صبحانه خود مصرف کنید. این دمنوش‌ها می‌توانند به افزایش سطوح انرژی و نشاط کمک کرده و از نظر جسمی نیز بدن را تقویت کنند.

یک برنامه منظم را دنبال کنید. همواره در زمانی مشابه از روز غذای خود را مصرف کنید، هشت ساعت استراحت کنید، حداقل نیم ساعت در روز پیاده‌روی کنید و در برابر نور خوشید قرار بگیرید. همچنین، در صورت مواجهه با هر گونه علائم غیرمعمول برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید.

منبع: عصرایران

🖊آخرین اخبار
🖊آخرین اخبار جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋