به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از کرمان ، اصغرمکارم رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در جلسه شورای مدیران این دانشگاه، ضمن تسلیت فرا رسیدن اربعین سید و سالار شهیدان، حضرت امام حسین (ع) گفت: طی ایام محرم، مردم در مجالس عزاداری تا حد امکان رعایت کردند و خوشبختانه در منطقه، تقریباً از اواسط مرداد تاکنون، به نسبت، کاهش چشمگیری در بیماری کووید ۱۹ داشتیم.
او ابراز امیدواری کرد: مردم نسبت به ایفای وظایف خود و رعایت اصول اصلی دستورالعملهای بهداشتی توفیق داشته باشند و همچنان کنار پرسنل بهداشت و درمان باشند تا به لحاظ فصل بتوانیم با ابتکار عمل و رعایت اصول، این برهه زمان را با حداقل مشکلات طی کنیم.
مکارم افزود: پیش از این، تقریباً وضعیت بیماری کووید ۱۹ در بیشتر مناطق جنوب کشور آرام بود، اما چند روزی است که آمار بستری ما افزایشی است، این یعنی ما به شدت در معرض خطر افزایش آمار هستیم و در واقع، وضعیت موجود شکنندهتر از ابتدای اپیدمی است و میتواند سبب طغیان مجدد بیماری شود.
او با بیان اینکه رعایت دستورالعملهای بهداشتی برای پیشگیری کرونا قطعاً تأثیر بسزایی در پیشگیری آنفلوآنزا و سایر بیماریهای فصلی هم دارد، تصریح کرد: از طرفی دیگر، همزمانی آنفلوآنزا با کووید ۱۹ برای گروههای آسیب پذیر جامعه مشکل ایجاد میکند، پس باید مراقب باشیم و اقدامات مقدماتی که واکسیناسیون است را آغاز کنیم و در برنامههای آموزشی هم، سنگ تمام بگذاریم چرا که گروههای پرخطر هستند که آمار مرگ و میر را افزایشی خواهند کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: حدود ۸۳ درصد مرگ ناشی از بیماری کووید ۱۹ در جنوب کرمان، افراد در معرض خطر بودند که ضروری است این آمارها در راستای پیش بینی وضعیت پیش رو تحلیل شوند.
مکارم با تأکید بر اینکه باید از عادی انگاری نسبت به بیماری در جامعه جلوگیری کنیم، افزود: صنف تالارها اصرار به آغاز کار دارند که جزو صنوف پرخطر و غیرقابل کنترل هستند و تجربه نشان داده، با برگزاری مجالس عزا و عروسی و اقدامات این چنینی، مردم به سمت عادی انگاری میروند و در نتیجه استفاده از ماسک و وسایل حفاظتی به شدت کاهشی میشود و ما مجدداً گرفتار خیز ناگهانی و شدید در جنوب کرمان خواهیم شد.
او با بیان اینکه حوزه سلامت باید در رعایت دستورالعمل ها برای مردم الگو باشد، تصریح کرد: آمار بستریهای چند روز اخیر در منطقه نشان میدهد که ارتباطات اجتماعی مانند فاز نخست بیماری در حال تکرار شدن است، از آنجایی که نمیتوانیم، ترددها را متوقف کنیم، پس تنها راه حل، اجرای دقیق دستورالعملهای بهداشتی است.
مکارم بیان داشت: نباید شرایط به سمت عادی انگاری برود چرا که با توجه به شیوع بیماری کرونا و آنفلوآنزا، تمام گروههای سنی درگیر میشوند و اتفاقات ناگواری خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به لزوم مشارکت نهادهای مختلف و افراد تأثیرگذار جامعه در پیشگیری از عادی انگاری جامعه گفت: گروههای بررسی و نظارت بر منطقه که در دانشگاه تشکیل شده بود، مجدداً برای تشدید نظارتها تشکیل و جلساتی در راستای پایش منطقه برگزار کنند تا نظارتها ضعیف نشود، هر چند همه همکاران در حوزههای مختلف کار خود را انجام میدهند.
مکارم افزود: عادی انگاری مردم از بیماری کووید ۱۹ صدماتی دارد که جبران آن آسان نیست.
پاسخ ها