به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی اخبار ، ایرج حریرچی معاونکل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه امروز محدودیتهایی برای تهران اعمال شد و ممکن است در سایر استانهایی که در معرض خطر قرار دارند هم با نظر وزرای بهداشت و کشور، این محدودیتها آغاز شود، گفت: میزان بروز آنفلوانزا در کشورهای نیمکره جنوبی بیش از ۹۰ درصد کاهش یافته و علت آن رعایت دستورالعملهای بهداشتی بوده است.
او با اشاره به اینکه اگر رعایت دستورالعملها را بیشتر کنیم قاعدتاً درباره آنفلوانزا نگرانی کمتر میشود ادامه داد: مردم باید توجه کنند سالهای گذشته کل واکسن تولیدی دنیا برای آنفلوانزا ۲۵۰ میلیون بود، در سال ۹۷ نیم میلیون واکسن آنفلوانزای وارداتی کشور ما مصرف نشد و تاریخ آن گذشت و امسال تولید واکسن آنفلوانزا به ۸۰۰ میلیون رسیده است که ۱۰ الی ۱۱ درصد جمعیت دنیا را پوشش میدهد، تقاضا القایی در کشور ما وجود دارد که همه باید واکسن آنفلوانزا بزنند، در حالی که این موضوع درست نیست.
حریرچی با اشاره به اینکه ما تا به الان دو و نیم میلیون واکسن آوردهایم گفت: دستورالعملها در این رابطه کاملاً شفاف است، اول بیماران صعب العلاجی که شناسنامه دارند مانند دیالیزیها و سرطانی ها، خانمهای باردار و کارکنان بهداشتی و درمانی که در معرض بیماری هستند، باید واکسینه شوند و برای واکسن آنفلوانزا ما وی آی پی نداریم.
حریرچی با اشاره به اینکه تعداد فوتی ها بیش از ۷ ماه است که سه رقمی شده و به ندرت به دو رقمی رسیده است، گفت: حتی اگر بهترین کشور در مقابله با کرونا باشیم که نیستیم بالاخره مرگ ۲۰۰ و ۱۵۰ نفر در روز عدد کمی نیست و نباید این اعداد را با ۸۰ میلیون جمعیت کشور مقایسه کرد.
او با بیان اینکه روزانه هزار تا هزار و پنجاه مرگ در کشور داریم که ۱۵۰ الی ۲۰۰ فوتی معادل ۲۰ درصد مرگ ها را کرونا به خود اختصاص میدهد، گفت: تعداد مرگ ها قابل توجه است، در کل هشت سال جنگ تحمیلی به صورت میانگین روزی ۶۸ نفر شهید شدند اما هم وطنانی بی تقصیر قربانی کرونا می شوند و میزان مرگ روزانه کرونا سه برابر جنگ تحمیلی است.
معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در شرایط جنگی کامل هستیم و تحریمها کاملاً بر ما اعمال میشود، گفت : در جنگها اپیدمی و همه گیری ها شدیدتر می شود.
حریرچی با اشاره به اینکه همیشه سلامت خط قرمز ماست، افزود: در یکی دو هفته اخیر نقطه عطفی آغاز شد و اختیارات استانی بیشتر داده شده است تا استانها با ستادهای استانی و با هماهنگی با وزیر کشور و وزیر بهداشت تصمیمات مهمی را اتخاذ کنند.
او با بیان اینکه پوشش ماسک اجباری شده است، بیان کرد: ما پیش از این در خیابان نمی توانستیم به کسی بگوییم که ماسک بزند، اما اکنون وضع جریمه بر خاطیان و کسانی که از ماسک استفاده نمی کنند تصویب شده است و به کمیته امنیتی، اجتماعی و کمیته بهداشتی اعلام و مأموریت داده شد تا در این یک هفته فرهنگ سازی مضاعفی صورت گیرد و شنبه میزان جرائم تصویب خواهد شد، کارشناسان داخل دولت میگویند اعمال جریمه برای مردم عادی خیلی سخت است.
در حال تکمیل/
پاسخ ها