به گزارش گروه استان های اخبار از قم ، سرهنگ علی موالی، رئیس پلیس فتای استان قم با اشاره به تبلیغ اپلیکیشنهای مرتبط با ویروس کرونا در کانالها و گروههای شبکههای اجتماعی گفت: برخی از این اپلیکیشنها فقط برای سرقت اطلاعات شهروندان طراحی شده است.
او افزود: برخی از اپلیکیشنها برای نصب و یا ارائه خدمات، مبلغی را از کاربردرخواست میکنند که برای پرداخت این مبلغ، کاربر به درگاه بانکی جعلی (فیشینگ) هدایت و در ادامه، تمام اطلاعات بانکی کاربر به سرقت می رود و حسابش خالی میشود.
موالی ادامه داد: در شگرد دیگر مجرمان سایبری اپلیکیشنهای معرفی شده برای بیماری کرونا ممکن است بدافزارهای مخرب و جاسوسی باشند که با دانلود و نصب آنها، سرقت از اطلاعات ذخیره شده روی گوشی همراه یا سیستمها صورت گیرد و اطلاعاتی مثل عکس یا اطلاعات بانکی ذخیرهشده در حافظه گوشیها به راحتی از سوی مجرمان سایبری به سرقت برود و حتی کاربر به راحتی متوجه این سرقتها نشود.
رئیس پلیس فتای استان قم با بیان این که اپلیکیشنهای مخرب از سوی مجرمان حرفهای سایبری طراحی و تولید میشوند، ادامه داد: لازم است کاربران اپلیکیشنهای مورد نیاز خود را از مارکتهای معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیک دریافت کنند و به هیچ عنوان فریب تبلیغات اپلیکیشنهای بیماری کرونا در کانالها و گروههای شبکههای اجتماعی را نخورند و از نصب چنین نرمافزارها و اپلیکیشنهایی خودداری کنند.
رئیس پلیس فتای استان قم به کاربران توصیه کرد: جهت کسب اطلاعات و آموزشهای لازم با مراجعه به وب سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir از آخرین اخبار، هشدارها و آموزشهای سایبری مطلع شوند همچنین در صورت نیاز و مشاهده موارد مشکوک موضوع را از طریق لینک مرکز فوریتهای سایبری با پلیس فتا در میان بگذارند.
پاسخ ها