به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی اخبار ، کتاب و کتابخوانی همواره مورد توجه ایرانیان قرار داشته و دارد. درست است که در این سالها فضای مجازی زمان کتابخوانی را از بسیاری از مردم گرفته، اما هنوز هم طعم لذت بخش تورق کتاب از بین نرفته است.
همواره در قرآن کریم و سیره بزرگان دین اسلام توصیه به مطالعه و ترویج کتابخوانی شده است؛ زیرا کتابخوانی علم انسان را بالا میبرد و از مسائل بسیاری همچون تهاجم فرهنگی جلوگیری میکند.
انسانها از سنین کودکی با کتاب دوست میشوند و این دوستی تا پایان عمر باقی میماند. به همین علت است که کتاب و کتابخوانی را همگان دوست دارند. اکثر کودکانی که با کتاب انس میگیرند، با گذر زمان شروع به کشیدن تصاویر داستانی و نوشتن کتاب میکنند و این نشان میدهد که کتاب تا چه اندازه در روح کودکان نفوذ دارد. والدین با خواندن قصهها و داستانهای مختلف کودکان را به دنیای رنگارنگ و زیبای قصهها وارد میکنند که البته این دنیا تمام دنیای کودکی را تشکیل میدهد.
هدیه دادن از جمله کارهایی است که محبت را افزون میکند؛ حال اگر این هدیه کتاب باشد قطعا ارزش بالاتری خواهد داشت و با توجه به فوایدی که کتاب برای انسانها و خصوصا کودکان و نوجوانان دارد، میتوان گفت اهدای کتاب هم اهدای زندگی است و کودکان محروم هم میتوانند با کتابهایی که از سراسر کشور هدیه میگیرند، دنیای زیبای کتاب را تجربه کنند.
بسیاری از مردم کتابهای مختلف با موضوعات متفاوت را برای خود و کودکان خریداری میکنند و بعد از خواندن، آنها را در انباری خانه یا قفسههای کتابخانه نگه میدارند و شاید سالها برای مطالعه مجدد به آنها مراجعه نکنند. اما با اهدای همان کتابها که مدتها در قفسهها خاک میخورند، میتوان خون تازهای را به جامعه روان کرد و حتی با اهدای یک کتاب سطح فرهنگ و علم افراد را بالا برد. برای همین ۱۹ تا ۲۵ دی ماه به هفته اهدای کتاب اختصاص داده شده است تا فرصتی برای افزایش مطالعه و کتابخوانی در کشور داشته باشد.
پاسخ ها