به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از کرمانشاه ؛ مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۴ واحد تولیدی آرد در سطح استان فعال هستند گفت: همه واحدهای تولیدی آرد موفق شده اند برای انواع محصولات شامل؛ آرد نول، ستاره، بربری، تافتون و لواش، سنگک، آرد کامل و همچنین سبوس گندم دامی پروانه کاربرد علامت استاندارد از این اداره کل دریافت کنند.
محمودرضا نیازی اظهار کرد: علاوه بر نظارت کارشناسان اداره کل، روزانه مدیران کنترل کیفیت مستقر در این کارخانجات نیز بر روند تولید محصولات نظارت داشته و ملزم به ارسال اقدامات و گزارشات صورت گرفته خود به اداره کل استاندارد، جهت کنترل و بررسی هستند.
او یادآور شد: عمدهترین موضوع در صنعت آرد و نان در کشور و بلاخص در استان وضعیت واریتههای گندم به لحاظ گلوتن و پروتئین گندم میباشد که باعث میگردد نان پخت شده از کیفیت بالایی برخوردار نباشد.
نیازی بیان کرد: کارخانجات آرد به صورت دورهای بازرسی و نمونه برداری میشوند و در هر بازرسی خطوط تولید، انبارها، سیلوهای گندم و آزمایشگاهها کنترل میشوند، امسال با انجام ۵۵ مورد نمونه برداری و آزمونهای فیزیک و شیمیایی، میکروبیولوژی، مایکوتوکسینها، فلزات سنگین و باقیمانده سموم کشاورزی فرآوردههای تولیدی این کارخانجات مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته است.
او در خصوص درجه بندی آرد تولیدی اظهار کرد: سالیانه این اداره کل به همراه شرکت غله، سازمان صمت، اداره نظارت بر مواد غذایی و انجمن آرد از تمامی کارخانهها بازرسی، نمونه برداری انجام و بر اساس کیفیت، آرد این واحدها درجه بندی میشوند.
دبیر شورای استاندارد استان ادامه داد: با برنامه ریزیهای انجام شده، گشت مشترک از نانواییهای سطح استان به صورت مستمر به همراه دستگاههای ذیربط (سازمان صمت، مرکز بهداشت، معاونت غذا و دارو، اداره غله، بازرسی اتاق اصناف، اتحادیه نانواییها و فرمانداری) نیز انجام میشود که در طی آن، پارامترهایی از جمله موارد بهداشتی، کم فروشی، استفاده از جوش شیرین بررسی میشوند، امسال از ۲۷ بازرسی صورت گرفته، ۲ واحد نانوایی به دلیل رعایت نکردن موارد فوق الذکر نیز قطع سهمیه شده اند.
پاسخ ها