به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از مهاباد ، شهید محمود کاوه یکی از فرماندهان سپاه پاسداران در جنگ ایران و عراق و جنگ با گروهک های ضد انقلاب بود که در سن ۲۲ سالگی فرمانده تیپ ۱۵۵ ویژه شهدا در غرب کشور شد و بعدها به سرلشکر ارتقا یافت.
محمود کاوه سال ۴۰ در مشهد چشم به جهان گشود، او در دوران شاهنشاهی مقلد امام خمینی(ره) بود و با روحانیونی، چون رهبر انقلاب اسلامی و سید عبدالکریم هاشمینژاد ارتباط مستقیم داشت.
با آغاز مبارزات ملت ایران در برار رژیم شاهنشاهی، زمانی که تنها ۱۵ سال سن داشت اعلامیههای امام خمینی(ره) را در مدارس و مغازهها و مسجد بین مردم پخش و در راهپیماییها شرکت میکرد.
به میان مردم رفتم تا از زبان آنها داستان رشادتهای شهید کاوه را بشنویم.
آقای محمودی یکی از همشهریان گفت: در تمام این منطقه کسی نیست که آوازه دلاوری و شجاعت شهید کاوه را نشنیده باشد او هفت سال در این خطه برای حفظ جان و مال و ناموس این مردم جنگید.
کاک رامین هم میگوید: آن زمان ما بچه بودیم، ولی من از بزرگترها شنیدم که یک فرمانده جوان از مشهد به یاری مردم آمده است.
همزمان با جنگ تحمیلی ایران و عراق گروهکهای ضد انقلاب با ایجاد آشوب و درگیری در مناطق کردنشین سعی در تضعیف قدرت ایران کردند.
مردم مسلمان و انقلابی کردستان در کنار نیروهای پاسدار با تشکیل گروه پیشمرگان کرد به مبارزه با این گروهکها پرداختند.
محمود کاوه به عنوان فرمانده تیپ ۱۵۵ لشکر شهدا همزمان با شروع قائلههای تجزیه طلبانه در کردستان از شرق به غرب کشور اعزام شد.
با آقای تیموری همرزم کور زبان شهید کاوه راهی منطقه قزلجه شدیم یکی از مناطقی که آن موقع کاملا به تصرف ضد انقلاب درآمده بود.
مسیر کوهستانی و صعب العبور بود و خاکش هنوز رد ترکشهای جنگ را دل خود داشت.
تیموری گفت: جنگیدین در این منطقه بسیار دشوار بود چرا که ما سنگر امنی نداشتیم و ضد انقلاب که در پشت کوهها کمین کرده بود تیپ شهدا را کاملا در تیر رس خود قرار داده بود.
او افزود: محمود کاوه چنان فرمانده قوی و استراتژیکی بود که توانست در اولین ماموریت خود تمام این منطقه را طی عملیات کربلای ۲ از چنگ ضد انقلاب پاکسازی کند.
پس از این کاوه عملیات آزادسازی منطقه مرزی بسطام، والفجر ۹، آزادسازی ۴۵ کیلومتر جاده مرزی طی، عملیات پاکسازی منطقه محمد شاه مهاباد، پاکسازی منطقه دارلک مهاباد، پاکسازی محور سردشت و همچنین عملیات قادر و بدر را طرح ریزی و فرماندهی کرد.
او در این عملیاتها ۵ بار از ناحیه شکم، دست و سر مجروح شد، اما به گفته همرزمانش یک قدم از سنگر عقب نکشید و با تن مجروح به جبهه برگشت.
به سراغ خضرزاده دیگر همرزم شهید کاوه رفتیم تا باقی ماجرا را برایمان روایت کند.
او گفت: محمود کاوه در عملیات والفجر ۴ ساعت دو شب از ناحیه کتف مجروح شد و به بیمارستان صحرایی منتقل شد.
خضرزاده ادامه داد: کاوه بلافاصله بعد از اینکه تو بیمارستان صحرایی پانسمان شد به جبهه برگشت و در جواب دکتر و همرزمانش که اصرار کرده بودند بستری شود گفته بود ما برای شهادت به اینجا آمدیم این جراحتها هرگز نباید ذرهای از اراده و اعتقاد ما به دفاع از اصول و آرمانها کم کند.
خضر زاده اظهار داشت: کاوه توانست در عملیات برون مرزی والفجر ۲ که در منطقه حاج عمران انجام پذیرفت با فرماندهی صحیح ارتفاعات ۲ هزار ۵۱۹ کیلومتری را با موفقیت به تصرف درآورد.
محمود کاوه سرانجام در شهریور ۶۵ در عملیات کربلای ۲ در حالی که ناظر آتش بر روی دشمن بود بر اثر اصابت خمپاره به شهادت رسید.
نوذری یکی دیگر از همرزمان کرد شهید کاوه با خبرنگار ما گفت: او خود را فرزند کردستان معرفی میکرد و با روحیه انسان دوستی اش توانسته بود فاتح قلبهای مردمان این خطه باشد.
نوذری تصریح کرد: با وجود تبلیغات سوء دشمنان و ایجاد جو مسموم علیه او و یگان تحت امرش، هنگامی که به شهادت رسید، مردم مهاباد با پای برهنه در تشییع پیکر پاک و مطهرش بر سر و سینه میزدند، اشک میریختند و ضد انقلاب را نفرین میکردند.
شهید صیاد شیرازی در بخشی از نامه خود به مناسبت شهادت شهید کاوه گفته است: نجابت او، دانش و تجربهای که در طول مبارزاتش با ضد انقلاب فرا گرفته بود و استحکام وجودی، چابکی و جسارت در عملیات، شجاعت، اخلاق حسنه و صمیمیتش با نیروها مرا تحت تأثیر قرار میداد.
شیرازی همچنین در بخش دیگری از این نامه میگوید: کاوه کارنامهای درخشان در مسئولیت خطیری که بر عهده داشت از خود برجای گذاشت.
او همچنین اذعان میکرد که کاوه یکی از فرماندهانی بوده که نشدنیهای میدان نبرد را شدنی میکرد.
در بیان تاثیر و ارزش اقدامات این شهید عالی قدر همین بس که رهبر معظم انقلاب در فرمایشات خود از ایشان سخن گفته اند.
ایشان فرمودند: فراموش نمیکنم زمانی که شهید محمود کاوه بچه بود، پدرش دستش را میگرفت و به مسجدی که من آن جا صحبت میکردم و تفسیر میگفتم میآورد.
ایشان در ادامه فرمایشات خود فرمودند: جوانها پرواز کردند و ما ماندیم، شهید کاوه یکی از سرداران عزیز، مومن، معصوم و جان بر کف این مجموعه خدمت گذار و پرشور است.
از رشادتها و پایمردیهای شهدا و رزمندگان جان بر کف است که اکنون مرزهای کشور طعم شیرین امنیت پایدار را میچشند.
ه
گزارشی از نگار هنرمند
پاسخ ها